Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Kaj se je dogajalo v džungli

2
Bagira 12.12.2012
Ko je prišla pomlad, je večina džungelskih prebivalcev vedela, da se bo nekaj zgodilo, le da nihče ni mogel tega ''nekaj'' bolj natančno opisati… O Mali šoli življenja v džungli se je le nekaj šušljalo...
Maskiranje pred banderlogi (Avtor: Želva U)

Mama Rakša in ata Volk sta ves čas nekaj kuhala (in je prav lepo dišalo), Kača Kaja si je ponovno ogledovala svoje lepo novo kožo v Vejgangi, Balu je nabiral dodatne zaloge medu (vedno namreč pravi, da ga za zimo skoraj nič ne ostane, ker volčiči vsega pojedo...), Bagira si je brusila kremplje, ker jo je bilo strah, da ji bo zmanjkalo časa za take zadeve, Akela pa, saj veste, bdel je, da ne bi šlo kaj narobe. Želva U je skrila vsak lonec, ki ji pride naproti (ker ji je nekoč pred davnimi časi nekdo obljubil, da jo bo skuhal), Čil pa je napeto pregledoval okolico, če bo opazil kaj zanimivega... Natu pa se še igral s svojimi starši nekje v vasici ob džungli.

Potem pa je prišlo poletje in se ni zgodilo nič – tudi šušljanje je potihnilo – in prišel je november in stari volkovi so le nekaj doživeli: v džunglo je prišel MAVGLI in z njim 23 bolj ali manj prekaljenih volkuljic in volčičev iz vseh koncev Slovenije, ki so si želeli čim bolj podrobno spoznati džunglo.

Nadaljevanje Male šole življenja v džungli lahko opišemo v devetih delih z najbolj zanimivimi izseki:

1. Volčiči so najprej ugotovili, da 'divani' niso sedeži v dnevni sobi, ampak v džungli tako imenujejo steklino – blaznost, Tabakijevo norost.

2. »Ene sva krvi, jaz in ti.« Če nočeš, da bi te v džungli kača Kaja zamenjala za banderloga, se moraš res dobro zamaskirati – ugotovili smo, da so za to najboljši trava, blato in lubje!

3. Mačka ne spada v džunglo. Še posebej, če hoče napasti lutke. In potem zaradi tega volčiči ne vedo, kako je prišel strah v džunglo.

4. Tigra se da idealno osmoditi z lokom in baklami, narejenimi iz paličic za ražnjiče. Preizkušeno!

5. Če še ne veste, je lovec Baldio premagal velikega džungelskega medveda samo z enim wrigleys čigumijem! Ampak so tudi volčiči skupaj z bikom Ramo na skiroju premagali Širkana! In potem pravi Baldio, da naj bi bil on glavni vaški lovec…

6. Improliga, kraljevi ankus in volčiči – dobra kombinacija.

7. Pri katehezi o maščevanju džungle vaščanom se lahko izve, kako je mama Rakša ves čas nabirala samo en kozarec borovnic.

8. Rdeči psi napadajo samo ob dveh ponoči, povzročajo buške in to, da morajo volčiči jesti nekaj roza in na pogled ne preveč užitnega. Najbrž pa tudi niste še nikoli slišali tako presunljivega Mavglijevega joka ob Akelini smrti…

9. Ko pride pomlad v džunglo, volčiči dobijo za zajtrk rogljičke in kavo v posteljo – kdo si ne bi želel tega?

Vse to pa je povezovalo nekaj skupnih, zelo pomembnih in nadvse zabavnih dejstev:

- Chilbook je boljši od Facebooka;
- 5 kitar je boljših od ene kitare;
- kava olajšuje življenje (tako ali drugače);
- Ata in Mama znata narediti najboljše makarone s tuno – pa nočeta izdati svojih posebnih sestavin…;
- večerna molitev naredi noč prijetnejšo;
- ''ful dobr!''

Če slučajno še kdo ni ugotovil: na mali šoli življenja v džungli 2012 smo se imeli super!

(Za praktični prikaz zgoraj opisanega si oglejte spodnje fotografije ali povprašajte katerega izmed tam prisotnih starih volkov.)

Fotogalerija
12 slik
Stari volkovi na skali posveta
Maskiranje pred banderlogi
Način, da se prikupiš kači Kaji
Mačka spremlja, kako je prišel strah v džunglo
+9

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.