Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Girls World Forum 2012 ali srečanje skavtinj celega sveta

Tadeja Zajec, Poverjenica za mednarodne odnose 09.02.2012
V Poverjeništvu za mednarodne odnose iščemo 2 skavtinji, ki bi se udeležili Foruma 2012, na katerem se bo zbralo preko 600 skavtinj iz celega sveta. Iščemo pa tudi voditeljico, ki bi te dve skavtinji spremljala. Rok za prijavo je 24.2.2012.
(Avtor: girl guides of australia)

Ameriške skavtinje skupaj z našo krovno svetovno skavtsko organizacijo WAGGGS poleti organizirajo forum, ki je namenjen skavtinjam starim med 14 in 18 let. Forum, kjer naj bi se zbralo približno 600 skavtinj iz celega sveta bo potekal v Chicagu, med 12. in 16. julijem. Dogodek je tretji po vrsti, in s tem tudi zadnji, v seriji dogodkov v čast praznovanja 100-letnice ustanovitve skavtinj in organizacije WAGGGS.

Glavna tema srečanja bodo milenijski razvojni cilji Združenih narodov, in sicer cilji 1 (izkoreniniti skrajno revščino in lakoto), 3 (zagotoviti enakost med spoloma in opolnomočiti ženske) in 7 (zagotoviti okoljsko varnost).

V okviru programa bodo skavtinje med seboj delile svoje poglede na zgoraj omenjene milenijske razvojne cilje, svoje izkušnje; se srečale s predstavniki različnih nevladnih organizacij, sodelovale pri lokalnih projektih gostiteljev, razvile svoj načrt projekta, ki ga bodo po prihodu domov skupaj s Poverjeništvom za mednarodne odnose tudi izvedle. Hkrati pa bo to čudovita priložnost za nova prijateljstva, srečanje s skavtinjami celega sveta, spoznavanja drugih kultur....

Od skavtinj, ki se prijavljajo pričakujemo:
-   da so stare 14 – 18 let (v času trajanja foruma)
- da so aktivne v svojem stegu (redno obiskujejo vodove sestanke, srečanja noviciata/klana)
-   imajo ideje kako spremeniti svet
-   jih zanimajo milenijski razvojni cilji (MDG)
-   govorijo angleško

Od voditeljice, ki bi skavtinji spremljala pa:
-  da ima interes za spremljanje skavtinj tudi po prihodu domov (skupaj s Poverjeništvom za mednarodne odnose)
-  jo zanimajo področja kot so enakopravnost med spoloma, lakota in revščina v svetu in okoljska vzgoja
-  jo zanimajo milenijski razvojni cilji
-  govori angleško

Prijavijo se lahko posamezne skavtinje ali pa dve skavtinji iz istega stega in njuna voditeljica.
Prijavnice najdete na naslednjih povezavah za skavtinje in za voditeljico.

Izpolnjeni prijavnici je potrebno priložiti tudi priporočilno pismo polnoletne osebe (učitelj/-ica, župnik, skavtski voditelj...).
Izpolnjeno jo, z vsemi potrebnimi podpisi in priporočilnim pismom, pošljite na ZSKSS, Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana ali na tadeja.zajec@skavt.net.

Rok za prijavo je 24. 2. 2012. V ponedeljek, 27. 2. 2012 bomo vse prijavljene obvestili o izboru in nadaljnjih postopkih.

V tem trenutku za pokritev stroškov povezanih z udeležbo na Forumu 2012 še pridobivamo sredstva. V primeru, da sredstev ne dobimo je cena udeležbe 650$, cene letalskih kart pa se gibljejo od 500,00 eur dalje. ZSKSS bo v okviru svojih finančnih zmožnosti poskusilo pomagati pri financiranju udeležbe.
V primeru pridobitve sredstev, bo stroške udeležbe in letalskih kart (v celoti ali samo delno) krilo ZSKSS, strošek zavarovanja in vize pa nosi udeleženka sama.


Za kakršnekoli dodatne informacije (tako za skavtinje, voditelje in starše) sem na voljo na tadeja.zajec@skavt.net.

Fotogalerija
4 slike

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.