Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Sprejem LMB na Dunaju

Viktor Höchtl, 14.12.2015
Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja letos že petiindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.
Sprejem LMB na Dunaju Sprejem LMB na Dunaju (Avtor: Rok Rakun)

Slovenska delegacija Luči miru iz Betlehema je v soboto, 12. 12. 2015, na slovesnosti na Dunaju prejela plamen Luči miru iz Betlehema. Plamen, ki ga vsako leto prižgejo v votlini Jezusovega rojstva, je prispel na Dunaj, kjer so ga sprejele delegacije iz več kot dvajsetih držav.

Izbrani slovenski nosilci, Daša, Nejc in Klara, so ga ponesli na regijske sprejeme, ki so potekali v nedeljo, 13. 12. 2015 v Mariboru, Domžalah in Ajdovščini.

Sprejem LMB na Dunaju Sprejem LMB na Dunaju (Avtor: Rok Rakun)

Geslo, ki spremlja letošnjo akcijo je: "Se samo zdi ali res gori?". Vse, ki bodo plamen prejeli ali se z njim samo srečali, ta spodbuja k razmisleku, ali Njegov plamen res gori in ali so Njegova dejanja storjena iz ljubezni.

V sklopu projekta Luči miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki. Letošnji dobrodelni izkupiček bo namenjen otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin. Omogočiti jim želimo zimske smučarske počitnice.

Slovenska delegacija na Dunaju Slovenska delegacija na Dunaju (Avtor: Rok Rakun)

Letos je prvič podprta tudi možnost doniranja preko SMS sporočil. Vsi uporabniki operaterjev Si.mobil, Telekom, Telemach, Izimobil in Debitel lahko s ključnima besedama LUC1 ali LUC5 na številko 1919 darujejo 1€ ali 5€.

Namen akcije Luči miru iz Betlehema je, da pokažemo, da RES gori -  naj plamen do Božiča gori v čim več slovenskih domovih in nas greje s svojim sporočilom.

Fotogalerija
23 slik
+20

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.