Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Se samo zdi ali res gori? - Mi pravimo, da gori!

Ana Dragar, Kvaksi ovca, Domžale 1 18.12.2015
Neverjetno dober občutek je bil v nedeljo priti v Domžale in najti polno parkirišče, ki so ga preplavili skavti ljubljanskih regij. Prenekatero rutico je bilo moč opaziti, pa ne le različnih rutic, temveč tudi obrazov.
(Avtor: Matevž Cerar)

Morda se sprašujete, kaj je botrovalo temu množičnemu zboru skavtov, a če dobro pomislite, kateri čas v letu je, si najbrž večina med vami odgovori z "Luč miru iz Betlehema" (LMB). Za tiste, ki si še ne predstavljate prav dobro, kaj to je, si zamislite plamen, prižgan v Betlehemu in preko Dunaja pripeljan v Slovenijo, ki ga na treh regijskih sprejemih po Sloveniji skavti ponesemo tudi v najbolj odmaknjene kotičke. Tako tiste krajevne kot tiste v naših srcih. 

Enega izmed omenjenih sprejemov je letos ponosno gostila župnija v Domžalah. Z začetkom ob 16:00 nas je pozdravila domžalska stegovodkinja, nato pa smo skupaj zapeli himni in dvignili zastavi. Za tem so se pričele različne delavnice, ki jih je pripravil SKVO Žmohtnih žab. Dasiravno je bilo mrzlo, je bila udeležba velika in prav lepo je bilo videti vse te skavte na kupu in izmenjevati novičke, šale, predvsem pa notranji mir v obliki prijateljstva, ki je med nami kar prasketalo. 

S pomočjo različno pobarvanih lesenih plamenčkov smo se razdelili v skupine ne glede na starost in steg in obiskali različne delavnice, ki so nas še bolj povezale in nam vdihnile skupnega duha. 

Prav nič drugače ni bilo med mašo, ko je našo molitev in veselje spremljalo še petje in navdihujoča poslanica, ki se je dotaknila prav vsakega pričujočega. Lepo sodelovanje, nagovor in sprejem luči, ki je sledil, so nam na usta narisali nasmehe, s katerimi smo prišli iz cerkve.

Čisto po skavtsko smo se po sveti maši podružili še ob pecivu in čaju in rekli kakšno o marsičem ...  Kupiti je bilo moč tudi sveče, ki smo jih ponesli v svoje domove in z njih pomočjo širili mir med svoje bližnje in tudi tiste, ki nam morda niso tako blizu. Advent je res super čas priložnosti prav za vsakega!
Bi – Pi in mir z vami vam iz srca želim Kvaksi ovca – Ana Dragar☺ 

Fotogalerija
43 slik
+40

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.