Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Evropsko leto prostovoljstva 2011

Barbara Tehovnik 06.12.2010
V petek, 3. 12. 2010, smo skavti prisostvali slovesni otvoritvi evropskega leta prostovoljstva v dvorani državnega sveta. "In vztrajam ... Odločen, da bom raje gradil kot podiral, ko bo treba pa bom raje podpiral kot zatiral..." - Odlomek iz pesmi Darka Nikolovskega, enega izmed ambasadorjev Evropskega leta prostovoljstva 2011.
Ambasadorji Evropskega leta prostovoljstva 2011 Ambasadorji Evropskega leta prostovoljstva 2011 (Avtor: Arhiv ELP 2011)

Na otvoritvi smo poslušali poslanice predsednika državnega sveta, državnega zbora in tudi predsednika države. Pogledali smo si filmček, ki so ga pred kratkim pripravili za pregled vseh 12 področij prostovoljstva v Sloveniji ter spoznali "Ambasadorje Evropskega leta prostovoljstva 2011" (na sliki). Opise ambasadorjev si lahko preberete na strani prostovoljstvo.org.

Z otvoritvijo se je uradno začelo Evropsko leto, v katerem bomo poskušali postaviti v ospredje tisto, kar verjamemo da je v družbi vse bolj pomembno - prostovoljstvo in prostovoljce. Med njimi je tudi množica mladih, ki se vsak dan trudijo za vzgojo skavtinj in skavtov na večini področij, ki so jih izpostavili na otvoritvi: skrb za okolje, šport, duhovna in osebna rast, človekove pravice, humanitarne dejavnosti ... na vseh teh področij smo aktivni.

Več o Evropskem letu prostovoljstva si lahko preberete na naslednjih uradnih straneh:
Prostovoljstvo.org
Ministrstvo za javno upravo
Spletni portal Evropske komisije za Evropsko leto prostovoljstva 2011

Na spletni strani ministrstva je dostopen tudi logotip, ki ga lahko uporabljate pri svojih prostovoljnih aktivnostih. Večje prostovoljske aktivnosti so na primer humanitarna akcija Lučka miru iz Betlehema in skavtske akcije po vsej Sloveniji ob Dnevu Zemlje.

Fotogalerija
4 slike
Ambasadorji Evropskega leta prostovoljstva 2011
Logotip Evropskega leta prostovoljstva 2011
Taborna šola 2009
"Lučka" na izhodu noviciata - Brezovica 1

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.