Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Ekskluzivno iz prve seje novega izvršnega odbora

Uredništvo SkavtNET 01.04.2014
Članek je del SkavtNETove prvoaprilske šale 2014 in je v celoti neresničen.

Včeraj, 31.3.2014, je bil vse do večernih ur običajen ponedeljek. Zvečer je prvič v novem mandatu zasedal izvršni odbor Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Na dnevnem redu so bili pereči problemi trenutnega stanja med skavti.

V mirnem ponedeljku, prav na rojstni dan Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), je imel svojo prvo sejo pred kratkim izvoljeni izvršni odbor (IO). Obravnavali so nekaj običajnih - tekočih zadev, kot zadnja točka pa je na vrsto prišla zelo pereča tema nove podobe ZSKSS. Ko sta načelnica ter poverjenica za odnose z javnostjo predstavili trenutno situacijo na področju nove podobe, je prišlo do razdora med člani izvršnega odbora.

Nov IO Nov IO (Avtor: Luka Tuta)

Štirje od dvanajstih prisotnih članov trenutnega izvršnega odbora se niso strinjali s trenutnim predlogom nove celostne grafične podobe ZSKSS, ostali pa so novo podobo z velikim navdušenjem podprli. Zaradi nesoglasja med člani je po kar dveh urah pogovorov ter prepričevanj prišlo do tako čustvene razprave, da so bili vsi štirje člani, ki so bili proti novi podobi, primorani zapusti prostore ZSKSS.

Po besedah enega izmed članov izvršnega odbora bomo na izredni seji Sveta Združenja, ki bo potekala letos junija, poleg nove podobe volili zagotovo dva ali pa celo štiri nove člane izvršnega odbora. Dodal je še, da "včasih na prvi pogled stvari vidimo lepše, kot so, ko jih odkrijemo".

O imenih in funkcijah, pri katerih bo prišlo do spremembe, bosta načelnica in načelnik poročala v naslednjih dneh. 

Fotogalerija
2 sliki
Volilna glasovnica
Nov IO

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.