Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Državno srečanje volčičev in volkuljic

3
Primož Bevk 19.04.2011
V soboto 16. aprila se je v dopoldnaskih urah zbralo več kot 400 volčičev in okoli 100 starih volkov iz celotne Slovenije, ki so prišli v Ivančno Gorico na Državno srečanje volčičev in volkuljic. Februarja in marca so s pridno peko piškotkov zbrali 10.000€, ki smo jih na državnem srečanju podarili Karitasovemu programu letovanja otrok.
Skupinska slika Skupinska slika (Avtor: Sara Stojan)

Tekom dneva so se udeležili različnih skavtskih in ustvarjalnih delavnic, že takoj na začetku pa jim jo je čarovnica zagodla z ugrabitvijo Piškotka Dobrotka, za katerega je zahtevala nesramno visoko odkupnino. Volčiči so bili tako primorani poiskati in prepričati čarobna bitja, da jim priskočijo na pomoč in jim dajo zlatnike, s katerimi bi lahko odkupili Piškotka Dobrotka. Njihovo iskanje jih je privedlo do čarovniškega vajenca, ki je zapustil čarovničino stran odkar je ta ugrabila Piškotka in jo skuša premagati. S pomočjo volčičev je uspel sestaviti slovar, s katerim je uspešno razvozlal recept, ki naredi čarovnico prijazno. Pot jih je nato vodila do gozdne škratice Katice, ki jim je pokazala narobe jezero in jih prosila, da ji naberejo dragocene alge iz jezerskega stropa, za kar so dobili v zahvalo zlatnik. Vaški ječar Vasko se je ponosno pobahal, da mu še noben zapornik ni ušel, če pa že, ga je takoj ujel. K temu je hitro dodal, da to zmore le on sam in je zato z volčiči šel naivno stavit en zlatnik, da njim ne bo uspelo ujeti pobeglega jetnika. Stavo je seveda gladko izgubil. Na poti so srečali tudi zmaja, ki je ves nesrečen tarnal, ker je izgubil čarobne kamne, ki jih je hotel podariti otrokom za rojstni dan. Od zmede, je med potjo kihnil in zažgal travnik z nevidnim zmajevskim ognjem, ki so ga morali volčiči prečkati, da so mu lahko pomagali.

Ob poti jih je zamišljeno pričakala sovica, ki je tako pozabljiva, da so ji morali volčiči s svojim spominom pomagati in odkriti, kam je spravila zlatnik, tega so potem v zahvalo tudi dobili. Gozdna vila se je takoj važno pohvalila, da je prejšnji teden našla lonec zlatnikov in da jim je pripravljena pomagati in jim enega podariti, če dokažejo, da so ga vredni. Kot zadnja jih je pričakala Modna Muha, ki se rada lepo oblači, vendar se zelo boji žab. Žaba Berta je to pomlad v jezero ob katerem živi Modna Muha, izlegla polno mresta in sedaj skače okrog polno malih žabic. Zato so volčiči žabice pridno prestavili na drugo stran jezera, Modna Muha pa jim je vsa vzhičena od veselja podarila en zlatnik v zahvalo.

Tako so volčiči uspešno nabrali dovolj zlatnikov, Akela in Bagira pa sta čarovnico spretno prelisičila, da je popila napoj, ki jo je naredil prijazno. Čarovnica je naposled izpustila Piškotka, volčičem pa zaupala, da je v bistvu zlatnike hotela samo zato, da bi si lahko privoščila počitnice in oddih od svojih lumparij. Piškotek Dobrotek pa je nato gospe Heleni Zevnik predal 10.000€, ki so jih volčiči zbrali s peko piškotkov za Karitasovo letovanje otrok - Biserov in družin v Portorožu.

Fotogalerija
3 slike
Skupinska slika
Piškotek Dobrotek
Skupinska slika

Komentarji (3)

Za komentiranje se prosim prijavi.