Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Došel je ZELENI JURE - Eko tabor 2006

Jakob Levec 03.07.2006
Želite vaš tabor IV izpeljati kar se da okolju prijazno? Ne veste točno kako? Ni problema - za vas smo oblikovali JN standarde, ki vam pomagajo pri izpeljavi okolju prijaznega taborjenja.
(Avtor: )
Izpolnite kratko prijavnico - in obiskala vas bo strokovna ekontrola, ki bo obiskala vaš tabor. Glede na stanje vašega tabora vam bo podelila ustrezno velikega ZELENEGA JURČKA!

Eko tabor je v prvi vrsti namenjen veji IV in je projekt, s katerim želimo voditelje in preko njih tudi izvidnike in vodnice seznaniti z obnašanjem v naravi in do narave na poletnem taboru. Eko tabor se bo izvajal na taborih čet, ki se bodo odločile za sodelovanje, kar pomeni, da bo četa poslala izpolnjeno prijavnico in na taboru skušala delovati čim bolj naravi prijazno. V kolikšni meri bo četa uspešna pri eko podvigu, bo ocenila ekontrola, ki bo prišla na obisk tabora.

Da ne bo naloga pretežka, smo pripravili smernice - JN standarde, ki so dosegljivi na http://tov.skavt.net Na podlagi standardov bo ekontrola odločila, katero priznanje bo četa prejela kot nagrado za svoj trud. Seveda se bo za priznanje potrebno potruditi in doseči določeno število točk, sicer taboreči ostanejo praznih rok.

Četa, ki se želi prijaviti za sodelovanje pri eko taboru, izpolni prijavnico in jo pošlje na naslov Jakob Levec, Podub 52, 1386 Stari trg pri Ložu ali na Nataša Kovačič, Glinek 15, 1291 Škofljica. Prijavo lahko pošljete tudi po e-mailu jakob.levec@skavt.net oz. natasa.kovacic@skavt.net.

Prijavnico, standarde in ostale podrobnosti najdete na http://tov.skavt.net za info pa se lahko obrnete tudi na navedena mail naslova.

Mimogrede naj vas pa še obvestimo, da je trenutno razglašena velika požarna nevarnost v občini Ajdovščina in Nova Gorica, zato ravnajte še posebej previdno, če se boste nahajali na onih koncih!

JN.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.