Dogodek

fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe

Dan spomina

pred 6719 dnevi
Začetek: 21.02.2006 ob 23:00
Zaključek: isti dan ob 23:00

Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Dan spomina

SkavtNET 20.02.2006
22. februarja skavtinje in skavti po vsem svetu praznujemo spomin na našega ustanovitelja Robera Baden- Powella. Njegova ideja se je razrasla v veliko gibanje, ki združuje milijone mladih po svetu. Ob tej priložnosti sta skupno sporočilo napisala direktorica WAGGGS-a in generalni sekretar WOSM-a.
fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe (Avtor: SkavtNET)
SKUPNO SPOROČILO OB SVETOVNEM DNEVU SPOMINA 2006

Lesley Bulman-Lever, direktorica WAGGGS, in Eduardo Missoni-generalni sekretar WOSM

To je skupno sporočilo ob Svetovnem dnevu spomina od Lesley Bulman-Lever, direktorice WAGGGS, in Eduarda Missonija-generalnega sekretarja WOSM.

»To sporočilo pošiljava vsem našim članicam in članom obeh svetovnih skavtskih organizacij - WAGGGS in WOSM.«

22. februar je dan velikega pomena za vse skavtinje in skavte po vsem svetu. To je dan, ko praznujemo rojstna dneva naših ustanoviteljev Lorda Roberta Baden-Powell-a in njegove žene Olave Baden-Powell. Skupaj sta navdihnila in vplivala na življenja mnogih med nami ter milijonov mladih po vsem svetu.

Obe organizaciji sta močno zavezani k miru. S svojo obljubo, ki jo bo vsaka članica in član tega našega velikega gibanja svečano obnovil-a na ta dan bo prispeval k konstruktivnemu reševanju konfliktov in razumevanju med ljudmi različnih narodnosti, ver in kultur.

Upajmo in molimo, da bomo v prihodnjem letu s skupnimi močmi ustvarili pomemben prispevek k miru, večjemu spoštovanju okolja, s katerim bomo zmanjšali naravne katastrofe, ter boljšim življenjskim pogojem za vse, ki trpijo zaradi bolezni in revščine.

Zato obnovimo svojo odločnost in zavezanost k želji »pustiti svet boljši kot smo ga prejeli« kot sta to obljubila naša ustanovitelja.


Lesley Bulman-Lever
direktorica WAGGGS

Eduardo Missoni
generalni sekretar WOSM
Fotogalerija
4 slike
fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe
fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe
fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe
fotografije Bi-Pi-ja in njegove risbe

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.