Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

34 m globoko

Uredništvo Skavtiča 06.11.2011
Skavtič, glasilo našega Združenja in naša skavtska revija. Da redno izhaja skrbi kup pridnih rok. Tako smo uspešno skavtsko - uredniško leto zaključili z adrenalinskim izletom na prvo oktobersko nedeljo. In sicer v sotesko Predoselj.
Spust po žičnici (Avtor: Uredništvo Skavtiča)

Ko smo se zbrali z vseh vetrov in prispeli v čudovito sotesko Predoselj se je začelo. Od izkušenega gozdarja smo izvedeli kratko zgodovino soteske. Po tem pa se je začelo zares. Utrip se je povečal, začeli smo se spraševati koga naj pošljemo prvega. Pod strokovnim vodstvom smo se spustili po tako imenovani "tirolski žičnici", ki so jo prvotno uporabljali za prevoz lesa iz gozda. Mi pa smo jo uporabili za adrenalinski izlet po notranjosti soteske. Ko drviš 30 metrov nad vodo in visiš le na vrvi si s ptičje perspektive ogledaš umetnino, ki jo je izdolbla voda.

Toda hoteli smo videti to moč vode tudi od bližje. Do nje vodi pot, torej ni problem. Problem je le, da je ta pot navpična. Po plezalni vrvi smo vsakega posebaj spustili v globino soteske. Vpitje smo si razlagali vsak po svoje, tako smo si vpitje Domna narobe razlagali - iz soteske smo ga povlekli malo mokrega. =)

Nasmejani in srečni, da smo premagali strah smo po dobrem kosilu zaključili potep. Zaključili smo tudi skavtsko leto in polni elana zagnano pohiteli novim izzivom naproti.

Fotogalerija
8 slik
Spust po žičnici
Pred spustom po tirolski žičnici
Spust po žičnici
34 metrov globoko
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.