Dogodek

10. srečanje v spomin na pokojnega nadškofa dr.Alojzija Šuštarja

pred 5880 dnevi
Začetek: 08.05.2008 ob 16:00
Zaključek: isti dan ob 19:00

Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

10. srečanje v spomin na pokojnega nadškofa dr.Alojzija Šuštarja

Špela Furman 03.05.2008
V četrtek, 8. maja 2008 ob 18. uri smo VSI skavti od blizu in daleč povabljeni, da s krojem polepšamo in molimo po prošnji našega 1. častnega člana dr. Alojzija Šuštarja, pokojnega ljubljanskega nadškofa in metropolita v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja. Pridi in s svojo udeležbo soustvari dogodek.
(Avtor: )
Vsak mesec je v ljubljanski stolnici maša v spomin na pokojnega nadškofa Alojzija Šuštarja, ki je tudi naš 1. častni član. Tako bo tudi v šmarničnem mesecu maju. In prav skavti imamo to čast, da to srečanje še polepšamo. Ta meseec smo zadolženi zanj, da ga soustvarjamo in cerkev polepšamo s svojim oranžnim žarom in skavtskim navdušenjem!

Maša bo točno na 301. obletnico posvetitve stolnice in zato tudi slovesni praznik. Osrednja misel bo evangeljski odlomek: »Ti si Peter - Skala in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev« (Mt 16,18)

Bodi tudi ti ta skala in pridi v četrtek:

18.00 - Molitev mladih pred Najsvetejšim.

18.30 - Sveta maša, ki jo bo daroval nadškof msgr. Alojz Uran. Priložnost bo tudi za sveto spoved.

19.30 - Po maši smo mladi lepo povabljeni na srečanje in pogovor z g. nadškofom

Pesmi, glasba, prošnje, berila - vse je že pripravljeno. Ti samo preprosto prideš in s svojo udeležbo soustvariš dogodek. Gesta, ki veliko pomeni in deluje.

Naj bo stolnica v četrtek polna skavtskega navdušenja, veselja in pesmi, ter tudi molitve za uspešne priprave in izvedbo letošnjega najbolj norega skavtskega tabora JAMOREEja

naj NOROST DELUJE že 8. maja

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.