Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Vse najboljše Slovenija!

Aleš Čerin, uredništvo SkavtNET 25.06.2011
Danes praznujemo 20-letnico samostojnosti naše države Republike Slovenije. Vsem skavtinjam in skavtom želimo lepo praznovanje. Tako skavtsko.
Slovenska zastava Slovenska zastava (Avtor: Wikipedija)

Pred dvajsetimi leti smo na Trgu republike razglasili samostojnost Slovenije. Sedaj je samostojnost naše države nekako »samaposebiumevna«, takrat pa ni bila, še posebej če se zavedamo dejstva, da smo se v jutro, 25. junija 1991 zbudili v vojno. S tanki na naših ulicah, s preleti bojnih letal, ki so streljala na ključne objekte v državi in tudi na ljudi. Uprli smo se in se tudi dejansko osamosvojili.

Hvaležnost

V dvajsetih letih smo dosegli veliko. Morda nam gospodarska, finančna, politična in vrednotna kriza zamegljuje pogled na uspehe, a če se malo oddaljimo, če poznamo razmere v drugih delih sveta, potem smo na prehojeno pot lahko ponosni in tudi hvaležni.

Pot smo skupaj z Slovenijo prehodili tudi slovenske skavtinje in skavti, ki smo "stari" toliko kot Slovenija (ZSKSS) ali pol toliko (ZBOKSS). Skavtinje in skavti, ki smo svoji domovini že "po definiciji" zvesti in ji služimo, imamo torej razlog za veselje, a tudi priložnost za premislek o odgovornosti do domovine.

Danes praznujmo!

Pojdite ven v naravo in zapojte Zdravljico na kakšnem hribu, obesite državno zastavo,zakurite kres na kakšnem hribu, pogovorite se o naši domovini, zmolite molitev za domovino, za zdravo pamet vseh naših voditeljev, za odgovorno skrb vseh državljanov za skupno domovino ali pa samo vzkliknimo s pesnikom: "Bog našo nam deželo, Bog živi ves slovenski svet ...". Še sami si kaj skavtskega izmislite in povejte kako ste praznovali.

Vse dobro Slovenija!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.