Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Edinost, sreča, sprava

Irena Mrak Merhar in Žiga Kovačič, načelnica in načelnik ZSKSS 25.06.2016
Pred 25 leti je naš narod po stoletjih boja za svoj obstoj, jezik in deželo prvič zaživel v svoji državi. Za ta največji trenutek našega naroda je bila potrebna Božja milost, ki je Slovencem vlila pogum, da smo stopili na to pot. Niti pot niti odločitev nista bili lahki, otresti se totalitarnih okov v državi, kjer človekove pravice, svoboda govora … ni bilo nekaj samoumevnega.
Dvig zastave (Avtor: arhiv ZSKSS)

Mladi teh dogodkov ne smemo pozabiti, nositi jih moramo s seboj, da jih bomo lahko predali svojim otrokom in vnukom. Visoka pesem  našega naroda nikakor ne sme uiti v meglico nepomembnih zgodovinskih dogodkov. Navdajati nas mora s ponosom in nam dati moči, da bomo  kar najbolje pripravljeni služiti. Postati moramo najboljši gradnik v naših razredih, družinah, župnijah v naši Sloveniji.

Zato danes dvignimo kupico, ponosno poglejmo zastavo, ki z razlogom plapola po vsej naši domovini. Predvsem pa praznujmo tako, da naglas vzkliknemo, da bomo vedno služili in gradili našo domovino. Kot smo nekoč  že obljubili pri Bogu in domovini.

Vesela in ponosna sva, ker lahko danes praznujeva z vami. Predvsem sva ponosna na vse naše voditelje, ki dan za dnem s svojim zgledom kažete, kako se vzgaja za boljši jutri - in to je najlepše darilo Sloveniji za njen rojstni dan. Vse najboljše domovina, vse najboljše Slovenija.
 
 

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.