Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Dan Državnosti 2017

Irena Mrak Merhar in Žiga Kovačič, načelnica in načelnik ZSKSS 20.06.2017
Nedeljo, ki je že sama po sebi praznik. Praznik, ko se nam vsakič znova v evharistiji daruje Jezus. Ki nas vsakič znova spomni, da je bil križan, da nas je odrešil grehov – tistih malih in tistih malo večjih. Tistih, ki jim podležemo samo enkrat in tistih, ki jim zaradi naše šibkosti podležemo vedno znova in znova. A tudi odrešenje prihaja znova in znova.
Zastave Zastave (Avtor: arhiv stega Maribor 1)

Kaj vse letos prinaša 26. obletnica?

Nedeljo, ki bo prva počitniška nedelja ob še enem zaključku šolskega leta. Ko bo večina otrok in mladih lahko odklopila misli od vsakodnevnih obveznosti. Se posvetila stvarem, za katere med letom tu in tam zmanjka časa. In navdušeno čakala na vse večdnevne skavtske aktivnosti, polne skavtskega duha, novih poznanstev, utrjevanja prijateljskih vezi, utrjevanja in poglabljanja znanja, obnavljanja odnosov, polnjenja baterij ... ja, po vsaki večdnevni aktivnosti bodo verjetno baterije videti bolj prazne, ampak.... »glej daleč« in boš videl/la, da so v resnici resnično napolnjene.

Nedeljo, 26. zapovrstjo, ko bomo ponovno izobesili slovensko zastavo v spomin na dan državnosti. Na našo samostojnost in neodvisnost. Nedeljo, ko lahko še bolj zavestno zmolimo za našo domovino. Ko lahko dodamo kakšen mozaik več v poznavanje države, katere državljani smo. Ko lahko ponosno in glasno zapojemo slovensko himno. Ko lahko ponovno pomislimo, v kakšni državi želimo živeti in kako lahko k uresničitvi svojih želja tudi sami prispevamo.
 
Pogumno in zvesto srce za Boga in za Domovino ti ob prazniku državnosti želi izvršni odbor.

Ob tej priložnosti te spodbudimo, da se v petek, 23.6.2017 ob 18:00, udeležiš sv. maše v ljubljanski stolnici. Tisti, ki ne utegnete pripotovati v Ljubljano, vas pa spodbudimo, da se maše udeležite v domači župniji, kot tudi slovesnosti ob samem dnevu državnosti v domačem kraju.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.