Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Da bi bili povezani in ne uklenjeni

Janez Kobal, GDA 19.12.2017
Ne hodite na pot v teh dneh brez verig. Morda bodo komu prišle prav tudi tiste verige za avto, ampak kamorkoli greste vzemite s seboj tisto verigo, ki jo prinaša Božič.
(Avtor: Irena Mrak Merhar)

Tokrat nekaj o verigah, ki so mrzle, težke in nas držijo ujete, da ne moremo biti svobodni in hkrati o njem, ki je razlomil oziroma spremenil verigo, da smo med seboj povezani. Z močno verigo je povezal zemljo in nebo. Potem nam je predlagal naj bomo tudi mi povezava z nebesi, čeprav šibka, pa vendarle povezava.

Ne hodite na pot v teh dneh brez verig. Morda bodo komu prišle prav tudi tiste verige za avto, ampak kamorkoli greste, vzemite s seboj tisto verigo, ki jo prinaša Božič. Novorojeno dete je najmočnejši člen, ki je povezal hrepenenje in upanje človeka z božjim iskanjem človeka.  Od začetka je Bog iskal »Adam, kje si…«, da bi se povezal s človeško vklenjenostjo.  Od začetka vsak človek, zemljan, Adam hrepeni po človeški in božji bližini. In tolikokrat zmanjka samo en člen. Za en člen je naša veriga prekratka. Potem pride Marija in prinese ta manjkajoči člen.

Združenje Slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je ena taka živa veriga. Voščim vam, tudi v novem letu te povezanosti med seboj in z Bogom. Božična veriga je namreč odprta, gostoljubna veriga, na katero se priključujejo še druge verigice. Voščim vam, nam, da veriga ne bo samo za okras na božičnem drevesu. Voščim te božične povezanosti med sestrami in brati, povezanosti v župnijah, v naši državi in v svetu.

Fotogalerija
2 sliki

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.