Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Trenerji po zaključku usposabljanja polni zagona

Irena Mrak Merhar, načelnica ZSKSS 04.11.2015
Skupina petih trenerjev je v okviru dvodelnega usposabljanja pripravila trinajst trenerk in trenerjev na njihovo delo z (bodočimi) promotorji zdravja. Prva usposabljanja za promotorje zdravja se namreč pričenjajo že naslednji vikend v Ajdovščini.

Omenjena skupina petih trenerjev je tudi pripravila dva priročnika; prvi je namenjen prav tem trinajstim trenerjem za uporabo pri načrtovanju usposabljanj, drugi pa samim promotorjem zdravja, ki bodo pripravljali projekte na lokalni ravni. Poleg samih usposabljanj bosta tako priročnika ključni vir znanj za sodelujoče v projektu.

(Avtor: Rok Rakun)

Jasna Tikvič (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov), udeleženka usposabljanja:

Za prijavo med trenerje projekta Za zdravje mladih sem se odločila, ker si želim tudi kot trenerka prispevati k večji ozaveščenosti mladih o zdravem življenjskem slogu. Opažam sicer tudi, da se mladi kljub veliki osveščenosti o zdravem življenjskem slogu zanj pogosto ne odločajo.

Verjamem, da smo na usposabljanju dovolj poglobili svoje znanje, da ga bomo uspešno predajali naprej, ob tem pa smo se tudi dovolj spoznali med seboj, da bomo lahko delovali kot usklajen in kompetenten trenerski tim. Zaradi tega sem po samem usposabljanju pomirjena in zadovoljna, saj mi je dalo tisto, kar sem potrebovala: nova znanja, poglobitev starih, pripravljanje programa in povezanost z ostalimi trenerji.

Najpomembnejše pri mojem izvajanju usposabljanj bo, da v udeležencih zbudim željo po doseganju trajnih sprememb življenjskega sloga mladih.

Fotogalerija
9 slik
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.