Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Svetovni dan Zemlje

Pisarna ZSKSS 22.04.2011
22. april – praznik Zemlje bi moral biti praznik vsakega, ki živi, ki diha, ki hodi, ki ljubi naravo in jo spoštuje. Skavtinje in skavti ga leto za letom še posebej doživeto in aktivno praznujemo na raznovrstnih akcijah in prireditvah po vsej državi.
Zatočišče, igra, veščine, družba ... in narava Zatočišče, igra, veščine, družba ... in narava (Avtor: Arhiv ZSKSS)

Vsak steg prispeva svoj košček k opozarjanju na ranljivost našega planeta in vsak steg na svoj način pomaga naši Zemlji, da lažje diha. Vse to tudi s spodbudami in pomočjo Tropa za okoljsko vzgojo.

Začetki praznovanja dneva Zemlje segajo v leto 1963, ko so z ozaveščanjem začeli v Ameriki in od takrat po vsem svetu število sodelujočih posameznikov in organizacij narašča.

Po današnjem prazniku je dobil ime eden naših večjih vseslovenskih projektov »Dan Zemlje«, ki ga organizira Trop za okoljsko vzgojo že od leta 2000 naprej. Več o zgodovini projekta si lahko preberete v novem Zborniku ob 20-letnici ZSKSS.

Nekaj povezav:
Bogata in zanimiva spletna stran Tropa za okoljsko vzgojo
Skavtski okoljski center
POPIS 2011 (Očistimo Slovenijo za vedno! Skavti smo partnerji v projektu)

Sicer pa, naj ne bo skrb za Zemljo koledarsko določena, naj bo del skavtskega načina življenja, del našega vsakdanjika in del sledenja Bi-Piju, ki nas uči, da se moramo prav na vsakem koraku »čuditi« Zemlji in njenim darovom.

Fotogalerija
5 slik
Zatočišče, igra, veščine, družba ... in narava
Dan Zemlje 2004 v Kranju
Dan Zemlje v Cerknem
Skavtski okoljski center po aprilski akciji 2011
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.