Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Skavtski ekipi uspešni na taborniškem orientacijskem tekmovanju

5
Lenart Girandon 06.12.2011
Dve skavtski ekipi sta se v noči s 3. na 4. december 2011 med 19 ekipami tabornikov in orientacijskih klubov na letošnjem Zimsko Nočnem Orientacijskem Tekmovanju (ZNOT), ki ga organizirajo taborniki v okolici Domžal, odlično borili in dosegli 3. in 6. mesto.
Ekipa "Poslanci Kozmosa" (Avtor: Jernej Girandon)

Na letošnje Zimsko nočno orientacijsko tekmovanje smo tudi skavti prispevali svoj delež k povečanju konkurence. Dve ekipi skavtov sta se odločili tekmovati v elitni skupini Grče (pri nas bi to bila kategorija Voditelji). Tako smo se v soboto popoldne, pripravljeni na vse, srečali pri šoli na Brdu pri Lukovici. Pogled v nebo je hitro pometel z lažnimi upi na suho vreme, vendar smo kot pravi skavti ugotovili, da ne poznamo slabega vremena, le slabo opremo. Tako smo se nehali obremenjevati z dežjem in smo bili veseli, da vsaj ni tako mrzlo, kot vikend pred tem.

Tekmovanje smo začeli s topografskimi testi, ki jim je sledila temeljita priprava na štart. Na progi smo se poleg dežja, luž, blata, močvirja in drsečih vej srečali tudi s težavami, kot so iskanje točke na vrisani poti, risanjem skice v predhodno podanem merilu, prihodom na točko iz predhodno določenega kota, IQ testom, minskim poljem (pajkova mreža) in iskanjem točke, ki je podana le z azimutom iz prejšnje točke.

Obe ekipi sta uspešno našli vse točke in sta, kljub nekaj manjših (a vseeno pomembnih) poškodb ene od ekip, imeli odličen čas proge. Vidno utrujeni smo nato sredi noči uničili več porcij makaronov z mesom.

Zjutraj pa nas je čakalo veliko zadovoljstvo, da smo le z dvema prijavljenima ekipama segli prav pod vrh tekmovanja - med 19 ekipami smo dosegli zavidljivi 3. in 6. mesto. Majhne razlike med prvima ekipama so nam razkrile, da tudi predhodno umerjanje kompasov (ali pomanjkanje tega procesa) na za to določenih mestih, ima na našo žalost vpliv na končni rezultat.

Pohvalili bi organizacijo tekmovanja, kjer je vse teklo gladko in brez zapletov. Poleg tega je lepo, da se lahko tudi skavti vedno udeležujemo taborniških orientacij in tako skupaj gojimo vsaj eno od skavtskih veščin, ki so temeljne za naše delovanje in našo uspešnost.

Odločili smo se tudi naslednjo stvar: Se vidimo spomladi na Nočnem orientacijskem tekmovanju (NOT) v okolici Ljubljane, upajmo da celo z več ekipami!

 

Fotogalerija
4 slike
Ekipa Sjaši brez
Ekipa Sjaši s flešem
Ekipa Poslanci Kozmosa
Ekipa Poslanci kozmosa stoje

Komentarji (5)

Za komentiranje se prosim prijavi.