Dogodek

Skavtbalada

pred 4061 dnevi
Začetek: 12.04.2013 ob 22:00
Zaključek: 14.04.2013 ob 21:59

Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Skavtbalada

Jan Zobec 14.03.2013
Po uspešni 10kratni izvedbi Fuzbalade, Slovenska Zamejska Skavtska Organizacija pripravlja nov izziv: Skavtbalado. Po desetih letih uspešnega organiziranja tradicionalne Fuzbalade si je Wčn Pwčn klan iz Trsta letos zadal nov izziv – organiziral bo namreč turnir v scoutballu!
neke vrste scoutball (Avtor: )

Ker smo izvedeli, da slovenski skavti malo poznajo to tradicionalno igro, smo se odločili, da bomo v tem našem pisanem prostoru odigrali most med italijansko in slovensko kulturo in v slovenski skavtski svet vnesli turnir v zelo poznani skavtski panogi, to je scoutball. Igra je neke vrste rugby, ki pa se ga igra s skalpom, to je z rutko za pasom. Scoutball namreč vsebuje tipične vrednote in elemente skavtskega stila: gre za preprosto igro, ki se jo lahko igra na katerikoli travnati površini, spodbuja bratstvo in povezanost znotraj ekipe, predvsem pa poštenost vsakega igralca.

Na travnati površini bo označeno pravokotno igrišče približno v velikosti 20m x 12m. Cilj vsake skupine bo narediti čim več golov nasprotniku, tako da se položi žogo v vrata nasprotnika. Nasprotnik lahko naredi največ tri korake z žogo v roki, nato jo mora podati soigralcu; žoge se ne sme jemati iz rok, lahko se jo samo prestreže med podajo ali pa tako, da se skalpira igralca, ki ima trenutno žogo v rokah.

Cilj dvodnevnega skavtskega turnirja bo preživeti dva nepozabna dneva v skavtskem duhu in pri tem splesti lepe prijateljske vezi med klani v Slovenski zamejski skavtski organizaciji in Združenju katoliških skavtov in skavtinj.

Zato pa prav toplo vabimo slovenske klane, da se prijavijo na naš turnir, ki se bo odvijal aprila meseca, in sicer 13. in 14. aprila v Bazovici pri Trstu. Za hrano bo poskrbljeno, klani pa naj imajo s sabo dovoljšnje število šotorov, da lahko prespijo na travniku.

Podrobnejše informacije si lahko preberete na spletni strani ali pa na naši strani na Facebooku, ostajamo pa vam na razpolago za dodatna pojasnila. V kratkem bomo na spletno stran dodali tudi pravilnik in opisali potek igre.

V upanju, da se bomo številni srečali v Bazovici, vas prav lepo pozdravljamo in vsem vam želimo srečno pot!

Wčn Pwčn Klan

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.