Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Jesenski DSV 2017: Sej to bodo skavti ... Sej to bomo skavti!

Manca Zore, Družabna kuna, Brezovica 1 11.10.2017
Radio DA SE VE poroča, da se je skavtski duh zgoščeno zadrževal v Šentvidu 29. in 30. 9. 2017, natančneje na Škofijski gimaziji v Ljubljani.
(Avtor: )

O jesenskem državnem srečanju voditeljev zagotovo lahko govorimo v presežkih, ker je združeval vse veje in ker se ga je udeležilo kar 390 voditeljev iz vse Slovenije. Voditelji so spoznali, kateri bratje in sestre bodo na državni ravni v naslednjih letih gradili trden jez, kdo bo vedno tukaj, kdo vedno pripravljen in kdo bo stopil na pot.

Poleg tega, da smo končno spet videli svojo simpatijo in prijatelja iz taborne šole izpred nekaj let, pa se je dogajalo še marsikaj zanimivega in nujnega za pot, po kateri naše Združenje strumno koraka.

»Skavtstvo je odgovorna igra«, pravi naš ustanovitelj, zato smo smernice vzgojnega namena predstavili v obliki velike igre in se v njenem okviru prebili do gesla srečanja: » Sej to bodo skavti... Sej to BOMO skavti!« Pri delavnicah smo se spraševali, kako in na kakšen način se poleg deljenja piškotov lahko povezujemo z župnijo, kako izvajati duhovnost v vejah ter na kakšen način lahko služimo v družbi. Poglabljali smo se v svojo osebno vero in začutili vpliv Latinske Amerike pri Laudato si ter pripravljali sodelovanje pri maši. Združevali smo različne poglede na skavtstvo, se lotili strateškega načrta ZSKSS, se soočili z različnimi izzivi, ki jih odkrivamo pri članih in v organizaciji, ter jih povezovali z novim znanjem sodobne razvojne psihologije. Na koncu smo gostili Petra Topića, ki nam je osvetlil problematiko zasvojenosti s tehnologijo, pred katero še zdaleč nismo varni niti skavti.

(Avtor: )

Državno srečanje smo zaključili v večernih urah in odšli proti domu z enim nahrbtnikom več. V njem je pripravljeno vse potrebno za skavtsko romanje spomladi in obilo skavtskega duha, ki se je začel širiti po vsej Sloveniji.

Fotogalerija
3 slike

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.