Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Gospod je ljubezen, ki odrešuje!

AAČ 25.03.2008
To je geslo letošnje poslanice za škofijsko romanje v Lurd od 14.- 20.julija ob 150- letnici prikazovanj. Romanje vodi goriški nadškof metropolit Msgr. Dino de Antoni.
Lurd Lurd (Avtor: različni avtorji)
V svoji poslanici je nadškof napisal tudi to: »Pojdimo v Lurd kot romarji, da bi srečali Gospoda, bodimo v Lurdu kot sinovi, da bi srečali Marijo in doživimo v Lurdu skupaj s tisoči romarjev slovesen jubilej!»

Verjetno veste, da vsako leto v juliju odpelje iz italijanske Gorice v Lurd modri vlak z bolniki,invalidi in romarji,z osebnimi spremljevalci, zdravniki, medicinskimi sestrami, prostovoljci in pomočniki. Italijanskim se bodo letos že tretjič pridružili tudi slovenski bolniki in romarji.

In zakaj pošiljam to sporočilo na skavtske strani? Zato, ker so vsako leto med pomočniki in spremljevalci tudi skavti. Pri Italijanih je to že utečeni postopek, pri nas se to šele počasi začenja. Ker sem bila tudi sama kot skavtinja na služenju v Lurdu, vam lahko povem, da je bilo to služenje nekaj najlepšega v mojem skavtskem življenju. Doživela sem PRAVI LURD, tisti poln solz in bolečine,poln močne vere in zaupanja, Lurd poln molitve in blagoslova.

Torej vabim vas na SKAVTSKO SLUŽENJE V LURD! Pomagamo med potjo, pri prenašanju prtljage, v hotelu pri namestitvi, na vlaku pri razdeljevanju hrane, hranjenju bolnikov, smo za družbo in za klepet na dolgi poti, v Lurdu v Marijini kliniki pa lahko služimo po razporedu 24 ur na dan.

Za vse dodatne podatke je na voljo g. Šlibar na mobi 041 613 378 ali mail bolniska.zupnija@rkc.si ter Ester na mobi 031 786 542 in mail ester.srdarev@skavt.net.
Fotogalerija
6 slik
Lurd
Lurd
Lurd
Lurd
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.