Zažiga

25 Zažgi

Prenesi v

22. februar: Bi-Pi, vse najboljše!

Špela Zalaznik 21.02.2007
Na ta dan se je pred točno 150 leti rodil ustanovitelj skavtov, Sir Robert Stephenson Smyth Baden-Powell, lord of Gillwell. Dolg naziv pa je imel, kajne? Zato ga skrajšano kličemo kar Bi-Pi.
Ustanovitelj skavtov, sir Baden Powell Ustanovitelj skavtov, sir Baden Powell (Avtor: Wikipedia [ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/Baden-powell.jpg ])
Baden-Powell se je rodil v Londonu in se kot deček uril v opazovanju in risanju živali, ki so se sprehajale po Hyde parku. Po srednji šoli je šel služit vojsko v angleške kolonije. V vojski je hitro napredoval, saj je bil odličen v ogledništvu. Kar nekajkrat se je tudi bojeval in tako si je prislužil naziv generalmajor.

Njegovo »Pomožno knjigo za ogledništvo« so množično prebirali dečki v šolah, zato je dobil idejo o gibanju, skavtstvu. Tako je leta 1907 odšel z dvajsetimi dečki na otok Brownsea. To je bil prvi tabor. Bi-Pi je tako ustanovitelj in svetovni voditelj skavtov.

Baden-Powell je umrl pozimi leta 1941. A v srcih 27 milijonov skavtov in skavtinj po celem svetu še vedno živi!

Naj bo ta skromen članek voščilo našemu ustanovitelju, hkrati pa mu s tem izrekamo čast in slavo. Voščim pa tudi tebi ob tem največjem skavtskem prazniku! V vaših srcih naj prebudi zavestne skavtinje in skavte... Kaj še čakaš? Praznuj z menoj, z Bi-Pi-jem ter vsemi brati in sestrami po celem svetu!

Da pa ne bom samo besedičila, vam sporočam veselo novico in hkrati izročam [url=http://www.skavt.net/i/skavtopis/izpis/id/1365/t/zskssskavtnet]DARILO[/url]: samo za vas, ob tem največjem skavtskem prazniku vam ZSKSS podarja popolnoma novo spletno stran! Oglejte si jo na http://zskss.skavt.net!!

Za posladek pa namesto torte poglej tole:
http://www.youtube.com/watch?v=EJ7AuvAhVis

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.