Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

... saj ste vi poljanski volčiči, kajne?

3
Borut Bernik 23.02.2010
Sveti trije kralji pri poljanskih volčičih na zimskem taboru na Sv. treh kraljih na Žirmi v Poljanski dolini. Pot je bila bogata izkušnja tudi za odrasle Loške medvede. Bila pa je tudi polna veselja.
Pripravljeni za pot Pripravljeni za pot (Avtor: Borut Bernik)

Tako se je končala dooolga pot svetih treh kraljev z Orienta. S sporočilom vesti o novorojenem kralju poljanskim Volčičem na zimskem taboru na Sv.Treh kraljih nad Žirmi v nedeljo 21.2.2010.

Pred zgodbo o svetih treh kraljih se je odvila še druga vzporedna zgodba. Zelo zabavna za Loške medvede. Povabilo mladih poljanskih skavtov za prispevek na zimskem taboru smo v bratovščini z veseljem, predvsem pa z veliko mero radovednosti radi sprejeli. Sledil je bojni sestanek, akcija oskrbe s kostumi in tekstiin dnevi »poglobljenega študija« vlog.

Prišel je dan D in trije medvedi smo se zbrali v Žabji vasi na generalki. Vreme odlično, volje polne krone, smeha pri oblačenju pa, da te boli trebuh. Postali smo si tako všeč, da smo skoraj začeli vladati naši državi in pozabili na pravo vlogo. Ko je škljocanje utihnilo, se spravimo v avto in gremo poiskat Volčiče na sv. Tri kralje.

Po srečanju dveh, treh avtomobilov, nam je kmalu postalo jasno, da »ogrožamo« promet. Kar predstavljajte si voznike, ko zagledajo v nasproti vozečem vozilu kraljevo gnado, pa brez spremstva in pet dni po pustnem torku.

Po mnogo ovinkih se trije kralji pojavimo pred cerkvijo na sv. Treh kraljih. In zopet začudenje, zmeda in smeh faranov, ki so odhajali od nedeljske maše. Slišalo se je tudi: »Da nam bodo kdaj kralji držali špalir, si pa res ne bi nikoli mislil….«

Med pesmijo volčičev nato s kraljevim dostojanstvom vstopimo v cerkev in očke malih volčičev se široko razprejo. Prenesemo jim sporočilo, tokrat tisto pravo, in Jezusu simbolično, skupaj z volčiči, podarimo svoja srca.

Imeli smo oči in srca odprta in da se ne bi zgubili, smo sledili pravi Zvezdi. (GPS pri tem res ne more biti v pomoč).

Fotogalerija
7 slik
Pripravljeni za pot
Priprave
Zakon po kraljevsko
Pred hlevčkom
+4

Komentarji (3)

Za komentiranje se prosim prijavi.