Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Zgodile so se skavtske Benetke ...

Ester AAČ 23.07.2008
... saj je tudi letos veliko skavtov regije ALPE -ADRIA prišlo tja, da bi skupaj z Benečani doživeli veličastni REDENTORE (=PRAZNIK ODREŠENIKA).
Redentore 2008 Redentore 2008 (Avtor: Alberto Albertini)
Začelo se je v petek popoldne z zbiranjem v župniji sv. Simona sredi Benetk in nadaljevalo do poznih večernih ur v Chioggi. Prav ta večer je bil tam ribiški praznik in AA skavti so bili gostje bratovščine iz Chioggie, ki je najprej organizirala ogled cerkve sv. Dominika, potem pa še ribiško večerjo na trgu sredi mesta.

Sobota je bila dan za oglede: najprej ogled veličastne cerkve sv.Marka, njenih mozaikov in zakladnice, ki čuva predmete neprecenljivih vrednosti, potem pa še ogeled stare beneške šole, ki je vzgojila veliko beneških in drugih kiparjev in slikarjev in skrbno čuva njihove umetnine.

Sobotni večer je vedno rezerviran za veliko praznovanje: na
čolnih, ladjah in ladjicah, vaporetih in gondolah v razsvetljeni beneški laguni so tudi skavti z veselim druženjem in prepevanjem dočakali veličasten ognjemet, ki je ob 23:30 razsvetlil beneško nebo. Trajal je več kot pol ure, vsaka figura je bila lepša od prejšnje, vedno nove in nove so povzročile glasno čudenje, najbolj pa srce iz tisoč in tisoč lučk, ki je iz beneškega neba seglo prav v vsako srce.

Nedeljsko jutro je bilo sveže in umito in Benetke spet pripravljene za nova presenečenja. Sredi dopoldneva so se skavti srečali na trgu sv.Marka, da bi v procesiji skupaj s tisoči drugih obiskovalcev šli iz cerkve Marije od Zdravja čez pontonski most v cerkev Kristusa Odrešenika.

Vsega lepega je enkrat konec in skavtsko slovo od Benetk sredi
nedeljskega popoldneva je pomenilo tudi obljubo: ARRIVEDERCI A REDENTORE 2009!
Fotogalerija
15 slik
Redentore 2008
Redentore 2008
Redentore 2008
Redentore 2008
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.