Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Vtisi iz zimovanja Vztrajnih ruševcev in Danijelovih sov

1
Tone - Potrpežljivi polh iz bratovščine "Vztrajni ruševci" Cerkno, Toni – Spretni čuk iz bratovščine "Danijelove sove" Celje 22.01.2012
Odrasli skavti "Vztrajni ruševci" iz Cerknega in "Danijelove sove" iz Celja smo letos zimovali skupaj. Sove so se učile kleklanja, Ruševci pa "pležuhanja". In to je bilo videti takole...
(Avtor: Igor Stropnik)

Odrasli skavti "Vztrajni ruševci" iz Cerknega in "Danijelove sove" iz Celja smo letos zimovali skupaj. Na nekaj skavtskih srečanjih sta se Darija T. in Toni R. pogovarjala o tem, kako bi cerkljanski Ruševci učili celjske Sove klekljanja. Na koncu so Sove sprejele izziv in iz prvotne ideje je nastalo skupno zimovanje. Kot protiuslugo pa so se Sove odločile, da bodo Ruševce naučile "pležuhanja". Določili smo še datum,  dorekli tehnične podrobnosti in zimovanje je bilo tu.

Verjeli ali ne, zimovali smo kar v domačem župnišču v Cerknem, saj nam je naš g. župnik Zoran Zornik, velikodušno odstopil dve veroučni učilnici in svojo kuhinjo.

Ruševci smo v petek zvečer pričakali  Sove. Snidenje je bilo nad vse prisrčno. Večer smo preživeli v medsebojnem spoznavanju udeležencev zimovanja, uskladili program in ga zaključili z večernicami.
V soboto smo dan začeli s telovadbo, hvalnicami in se pripravili na maratonsko klekljanje. Človek kar ne more verjeti, s kakšno vnemo so se Sove lotile učenja klekljanja. Vse so hitro osvojile tehniko prepletanja kleklov in pričele izdelovati svoj izdelek. Če pa so se Sovam zapletli prsti, so vedno bili ob strani Ruševci, ki so jim pomagali iz zagate. A smo kljub vnemi Sov prekinili z učenjem in se odpeljali na Cerkljansko smučišče Črni vrh. Nekaj udeležencev je odšlo na klasično smučanje, večina pa se je udeležila "pležuhanja", ki je bilo neizmerno veselo, zanimivo in zabavno. "Ta pravo" smučanje za odrasle skavte. Na koncu smo družno ugotovili, da bi ga bilo treba še kdaj ponoviti.  Uživali smo tudi v čudovitem vremenu. Za piko na i pa so poskrbeli Ruševci, ki so omogočili prikaz in preizkušanje svojih sposobnosti na Novaški lok smučki s pomočjo propagandista te smučke g. Davorinom.
Pošteno lačni smo se odpravili v dolino na kosilo, na  cerkljanski "smukavc".

Po sv. maši, pri kateri smo aktivno sodelovali in čaščenju Najsvetejšega, so zopet zapeli klekeljni, saj so vse Sove hotele končali svoje izdelke. In tudi so končale. Za zabavni večer pa sta poskrbeli Cerkljanska Rezika in Marija s pantomimsko igro, kateri smo se iz srca nasmejali.

V nedeljo smo se podali v mrzlo jutro na krajši sprehod po Cerknem in se pripravili na nedeljsko sv. mašo. Po  sv. maši so Sove imele priložnost prisostvovati Cerkljanskim "laufarjem", ki so preganjali mraz, ker snega tako ni po dolinah.

Ker čas neizmerno teče, smo pripeljali naše skupno zimovanje do skorajšnjega konca. Ostalo nam je samo še kosilo, kratka refleksija in slovo. Ob slovesu smo si obljubili, da se bomo še družili, kajti bilo je lepo, prelepo!

Fotogalerija
20 slik
+17

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.