Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Kaj imata skupnega Zlata lisica in Beli jelen?

Julija Remenik 22.01.2014
Pretekli konec tedna (18. In 19. januar) se je na Pohorju dogajal lov na Belega jelena. Čeprav je bil letošnji Beli jelen v resnici bolj zelen kot bel, je bilo vzdušje takšno kot se spodobi – odlično.
(Avtor: Katarina Tadina)

Belega jelena, zimovanja popotnikov in popotnic, se je udeležilo 90 skavtinj in skavtov (iz 16 različnih stegov) mariborske regije. Med tem, ko so bili Beli jeleni v preteklih sezonah večinoma beli, je bil letošnji zelen. Pohorje, ki smo ga prehodili od Areha do Osankarice in nazaj, je bilo namreč golo, a kot vedno čudovito.

Prvi dan, ki je bil fizično najbolj naporen, smo prehodili pot od Areha do Osankarice. Zadnji del poti smo nadaljevali ob potoku Črnava (ki teče iz Črnega jezera) in lovili Belega jelena, ki pa se nam je spretno izmikal, zato lov ni bil dober.
Veseli večer je minil v družbi dveh pristnih domačinov, pohorskega lovca in gozdarja, in pripovedovanja vicev, ki so »leteli na njun račun«. Smeh je bil tako rekoč zagotovljen!
Naslednji dan smo se znova vrnili k Črnemu jezeru in se ob Črnavi, po pohorski Narniji, znova lotili lova na Belega jelena. Tokrat nam ni ubežal. Izdala ga je njegova bela barva. Nato smo pot, na kateri nas je vztrajno spremljal dež, nadaljevali do Areha, kjer se je naše druženje končalo.

Petega Belega jelena se bomo spominjali po številnih rekordih:
- Po rekordni udeležbi (90 udeležencev in udeleženk, pri čemer je bilo več slednjih).
- Po rekordu prehojenih kilometrov (vsaj 27).
- Po rekordni količini padavin (dež, da ne bo pomote).

In gotovo se sprašujete, kaj imata skupnega Beli jelen in Zlata lisica? Tako eden kot drugi sta letošnje leto dočakala brez snega.

Vsem udeleženkam in udeležencem čestitamo za srčnost in moč!

Fotogalerija
32 slik
+29

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.