Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

V sončnem aprilu smo razmišljali o decembru

Ester 18.04.2007
Da, o decembru. Pa ne o decembru kar tako, ampak o decembru in Luči miru iz Betlehema, ki bo v letošnjem decembru spet prišla k nam. Tudi letos si jo bomo odrasli skavti v regiji Alpe Adria simbolično izmenjali med seboj.
še ena skavtska še ena skavtska (Avtor: Willi)
Letos se bo to zgodilo v Avstriji, v mestu Friesach ali po naše Breže, v krasnem mestu na severu avstrijske Koroške. Breže so najstarejše koroško mesto in do danes je v mestu ostalo ohranjenih veliko srednjeveških poslopij. Breže ležijo 45 km severno od Celovca ob reki Metnitz, skoraj na meji z avstrijsko Štajersko.

Ko smo se v lanskem decembru zbrali v naši Stični, nas je Arnold, vodja bratovščine, povabil v Breže. In bratovščina se je prav v teh dneh zbrala na prvem sestanku za pripravo srečanja LMB. V ta trop je bil povabljen tudi po en predstavnik odraslih skavtov iz Slovenije in Italije in skupno prijazno srečanje se je raztegnilo pozno v noč.

V sončnem in toplem aprilskem popoldnevu je bilo zares malo čudno razmišljati o decembru. Lepo pa je bilo poslušati pohvale o naši Stični, o krasnem srečanju in slovesni sveti maši. Stična je postala »mušter«, kako naj tako srečanje izgleda in prepričana sem, da nam bo 22. decembra v Brežah zares lepo.


Fotogalerija
4 slike
še ena skavtska
v dnevnem prostoru
morda bomo dobili takšno svečko
dogovarjanje

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.