Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Tura spominov v družbi z Abrahamom

Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 17.07.2012
Sivi mož (Abraham) je bil ponovno na obisku. Te dni je obiskal Vzdržljivega medveda. V povezavi s tem dogodkom se je BOKSS Štepanja vas odpravila na celodnevno druženje.
Skupinska (Avtor: Matjaž Maležič)

Abraham

Tokrat se nismo namenili daleč. Iz Štepanje vasi smo se podali na Urh nad Ljubljano. Tam smo v krogu spoznali od kod in zakaj uporabljamo ime Abraham, za vse tiste, ki so prestopili starost 50 let. Sveto pismo oziroma odlomek Jn 8,57 navaja: Judje so mu tedaj rekli: »Še petdeset let nimaš in si videl Abrahama?«

Orle, Golovec

Pot smo nadaljevali na Orle. Spotoma smo našli nekaj gob in imeli o njih krajše Matjaževo predavanje. Tudi nekaj borovnic, kljub letošnji pozebi, se je našlo. Na travniku s pogledom na Kamniške Alpe sta dva naša skavta spontano ponovila zaročni obred izpred 17. let.

Spotoma smo našli še en geozaklad. Naj vam zaupam le namig: »štor«. Še en zaklad, ki ga je malo pred tem za nas skril slavljenec pa smo morali odkriti skupno. Malce smo morali napeti možgane in uporabiti skavtsko znanje. Končno smo le našli termovko kave. Naj ostane skrivnost ali je velik ljubitelj kave zaklad našel zaradi predhodno navedenega ali zaradi vonjav. Seveda je kava teknila tudi ostalim.

Pripravljalo se je k nevihti, zato smo pohiteli naprej. Pri tem smo ugotovili, da hodimo po poti kjer je potekala skavtska proga ob praznovanju 10. obletnice bratovščine. Sledilo je še praznovanje ob petju in igranju odbojke. O tem so pričale tudi pordečele in otekle roke.

Seveda niso manjkale čestitke. Spomnili smo se tudi slavljenčeve žene, ki je sivega moža srečala v začetku tega leta. Skromni dar sta slavljenca namenila Pedru Opeki za projekt "Obrok riža na dan, vsak dan".

Za letos smo z abrahamovci opravili, še kakšen nas čaka naslednje leto. Srečno vsem, ki smo prestopili to mejo, pa tudi ostalim.

Fotogalerija
28 slik
Skupinska
Aleš prebira Sv. pismo
Zaklad - kava najdena
Pri razpelu
+25

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.