Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Tudi v letu 2012 LMB na zavod CVD Golovec

Darko - Srčni krt 04.01.2013
Kakor vsako leto smo tudi v letu 2012 odrasli skavti bratovščine Celjskih zverinic ponesli lučko miru iz Betlehema na zavod CVD Golovec. Tudi tokrat so se nam pridružili še odrasli skavti iz bratovščine Danijelovih sov.
prevzem lučke1 (Avtor: Vojko Vouk)

Naslov LMB 2012 nam je še bil poseben izziv, da jim na prav in njim primeren način prikažemo, kako izgleda ''Z ROKO V ROKI''. V tišini smo z lučko vstopili v zamračeno avlo in s tem še dodali nekaj skrivnostnega in svečanega temu dogodku. Prisluhnili smo zgodbi o Jaki, ki je prišel iz Maribora v dom na Golovcu. Najprej se je počutil osamljenega in neprijetno, saj ga ni nihče poznal in se tudi ni kaj prida zmenil zanj. Končno je k njemu prisedla Špela in začela predstavljati sebe in ostale sostanovalce.   Potem mu je razkazala še ves dom. Zvečer Jaka še dolgo ni mogel zaspati, vendar ni bil več žalosten. Še dolgo v noč je premišljeval o svojih novih prijateljih. Ob tej zgodbi smo se prav vsi zamislili; stanovalci o tem, kako je bilo, ko so prišli v dom na Golovec, ostali pa morda o kakšnem znancu ali sorodniku, ki je v kakšnem podobnem zavodu ali v domu upokojencev. Še posebej ti ljudje, ki so stran od doma in svojih domačih, najbolj pogrešajo tople medčloveške odnose. In prav ''z roko v roki'' lahko največ prispevamo k pristnim toplim človeškim odnosom.

Zatem smo izrekli voščilo direktorici zavoda g. Brigiti Šoster in ji predali Lučko miru. Ta lučka je potem potovala od roke do roke, tako da se jo je lahko vsak dotaknil. Nadaljnje naše druženje je minevalo v pesmi in veselju. Še posebej nas je ponesla pesem Vsakdo mora imeti prijatelja, pa tudi ostale smo zapeli skoraj z enakim žarom.

Naše srečanje smo zaključili s prižigom še drugih lučk za vse enote. Ta čast je pripadla direktorici in vsak predstavnik posamezne enote je z radostjo prevzel in odnesel lučko na svojo enoto. Nato je sledilo izročitev skromnih daril, nekaj malega za posladkati in za prigrizniti. Čisto na koncu smo še zapeli Sveto noč in se spomnili, da bo tudi tokrat za Božič prišlo Božje dete med nas.

V slovo smo si med seboj še zaželeli lepe praznike in vse najlepše v novem letu. Srečno,  dragi prijatelji z Golovca!
 

Fotogalerija
8 slik
na Golovcu
predaja lučke
veselo
v dobri družbi
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.