Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Skavtski krst Divjih risov

Darko Potočnik - Srčni krt 28.10.2010
Letošnji začetek skavtskega leta je bil za bratovščino Celjskih zverinic nekaj posebnega. Na srečanju, ki smo ga pripravili v sodelovanju z mladimi skavti stega Celje 1, so skavti skupine Divjih risov skupaj z zverinicama Polono in Aljošem prejeli skavtski krst. Veselemu dogodku se je pridružilo še nekaj skavtov iz drugih bratovščin.
Pomoč invalidom Pomoč invalidom (Avtor: Darko-Srčni krt)

Na drugo oktobrsko soboto smo se dopoldan zbrali v parku glavne enote CVD Golovec. Po uvodnem pozdravu in razdrtju kroga, smo se z avtomobili odpravili na Anski vrh. Tam sta nas čakala Dita in Tine z nalogami skavtskega preizkusa. Naloge so bile zanimive, saj smo morali med potjo dobro opazovati naravo in na cilj prinesti vsaj tri liste različnih rastlin in jesenskih gozdnih plodov.

V Kačev vinograd smo vstopili povezani med seboj na poseben način, z elastiko. Sledila je preverba opravljenih nalog s poti. Nato smo se prelevili v fotoaparate in vsak je moral narediti vsaj tri fotografije. Seveda smo tudi izdelali fotografije; na list papirja smo narisali, kar smo ''poslikali''. Robert je še na kratko predstavil orientacijo v naravi in okoliško hribovje. Na vrsto je prišel najpomembnejši trenutek srečanja, skavtski krst. Z navdušenjem so kandidati prejeli krst in dobili skavtska imena. K imenu ris ali risinja smo še pripisali pridevnik. Tako so risinje in risi postali Modri, Vedri, Tihi, Lačni, Zgovorna, itd, itd.

Popoldne so se nam pridružili še mladi skavti. Imeli smo zanimive delavnice: čebelarsko, pekovsko, ročnodelsko-pletenje in gozdno. V čebelarski smo poleg spoznavanja o čebelarstvu tudi slikali na deščice. V pekarski so nastali čudoviti piškoti, Božena pa je učila plesti in kvačkati. Pod strokovnim vodstvom Roberta smo spet izvedeli nekaj novega o gozdu.

Proti večeru so mladi pripravili kostanjev piknik. Vonj po pečenih kostanjih nas je zvabil k ognju, kjer smo v dobri družbi veselo kramljali in tudi zapeli kakšno po skavtsko. Okoli osmih zvečer smo odrasli zapustili mlade, saj smo morali pravočasno vrniti naše prijatelje z Golovca na njihova domovanja. Mladi so še ostali dalje, saj so noč prespali na seniku.

S tem še našega praznovanja ni bilo konec. Kot se za skavte spodobi, smo ga zaključili šele naslednji dan pri nedeljski sv. maši v župnijski cerkvi. Po maši je sledilo krajše družabno srečanje. Z zadovoljstvom smo ugotovili, da je srečanje lepo uspelo in da bomo stari in mladi skavti še večkrat združili svoje moči.

Fotogalerija
27 slik
Pomoč invalidom
Zbiranje
Reševanje nalog
Na pohodu
+24

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.