Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Skavtski duh v deželi "smrtne sence"

2
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 02.03.2010
Štepanjski medvedi smo se prebudili iz zimskega spanja in kolovratili po rodnih krajih. Točneje, namenili smo se na zimovanje v Kočevsko Reko z namenom, da nekaj skavtskega duha zanesemo tudi v te z žalostnimi zgodovinskimi dogodki zaznamovane kraje.
Žaklanje v dvoje Žaklanje v dvoje (Avtor: Matjaž Maležič)

»Pa mi kar samo zapoje srce sončno pesem …« Verz iz pesmi Srečanje s svetim Frančiškom je bil moto zimovanja in vseh naših aktivnosti. O življenju svetega Frančiška smo si ogledali tudi film. Tudi igra ...

Skavtiviti

... izdelana prav v ta namen, je bila namenjena poznavanju svetega Frančiška in skavtstva. Razdelili smo se v štiri skupine in figurica vsake skupine je potovala po poljih skavtske rutke.

Za premik figurice je moral en član skupine ostalim z izžrebanim načinom (besednim opisom, mimiko ali risanjem) predstaviti izžrebano geslo. V kolikor je preostali del skupine ugotovil geslo je bilo potrebno vreči kocko in se za vrženo število pik se je figurica premaknila. Smrtonosno in največkrat zadeto je bilo polje s »kavo«, ki je pomenilo ponovni začetek. Zelo zabavna igra. Priporočam! Navodila za igro dobite pri Marinki Čerin.

Aktivnosti

Kljub dežju, ki je prehajal v sneg, smo se odpravili do bližnjega jezera in gradili. Tako kot je Frančišek gradil svojo Cerkev smo tudi mi gradili iglu, zimski bivak, kapelico, kip. Ja, tudi kip smo posvetili temu našemu svetniku.

Nedeljsko jutro je bilo pravljično, vse odeto v belino novozapadlega snega in sonce o katerem smo poleg ostalih pesmi, ob kitari, prepevali vsak prosti trenutek. Vse to nam ni dalo miru in ponovno smo si ogledali kako so nočno sneženje »preživeli« naši snežni objekti. Izdelali smo še progo za žaklanje in trenirali za naslednjo skavtsko olimpijado. Pazite se, čez štiri leta bomo boljši kot smo bili letos.

Iz strogo zaupnih virov smo zvedeli, da je prav v času našega zimovanja domači župnik g. Jože Milčinovič praznoval svoj 60. rojstni dan, zato smo ga presenetili s pesmijo, tako kot znamo samo mi. Seveda tudi zahvala za njegovo gostoljubnost ni manjkala.

Sodelovali smo pri petkovem križevem potu, sobotni maši in nedeljski farni maši. Naš namen je bil dosežen, saj smo bili deležni dolgega aplavza ob koncu nedeljske maše in verjamemo, da je nekaj skavtskega duha tam tudi ostalo.

Veliko več kot besede, povedo fotografije. Več si jih lahko ogledate tukaj.

Fotogalerija
18 slik
Žaklanje v dvoje
Priprava tradicionalnega nedeljskega zajtrka - ajdovih žgancev
Naša odlična kuharja
Igramo se Skavtiviti
+15

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.