Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Presenetil Miklavž in barvali svečnike

Ivan Hudobivnik – Skrbni medved 10.12.2010
Na Miklavževo soboto smo bili odrasli skavti iz Štepanje vasi deležni njegovih daril. V njegovem pričakovanju pa smo barvali steklene svečnike za čajne svečke.
Božično - novoletni motiv na svečniku Božično - novoletni motiv na svečniku (Avtor: Ivan Hudobivnik)

Tokratno srečanje je bilo resnično pestro na dnevnem redu smo imeli skoraj dvajset točk. Ne, ne bom pisal o vrsti aktivnostih, ki nas čakajo, temveč zgolj:

Priprava na delavnico ob sprejemu LMB

Na steklene kozarce smo risali različne motive. Seveda je imel pri tem vsak svoj navdih. Nastali so prav posrečeni svečniki za čajne svečke. Upamo, da nam bo nekaj podobnega uspelo tudi na pravi delavnici, ki bo potekala ob sprejemu letošnje LMB.

Miklavževa darila

Ta večer je imel Miklavž očitno veliko dela, saj ni imel časa, da bi nas osebno obiskal. Mogoče nismo bili dovolj pridni? Kdo bi vedel? Čisto pa na nas ni pozabil, saj je za vsakega pustil oštevilčeno darilo. Le čigavo je posamezno darilo smo se spraševali? To smo spoznali šele, ko smo prebrali njegovo navodilo: »Na steni je pritrjeno veliko balonov v vsakem se nahaja številka pripadajočega darila. Balon je dovoljeno počiti s priloženo puščico, z ostro konico, z razdalje večje od 2 m
Postavili smo se v vrsto in drug za drugim skušali zadeti balone. To je bila vse prej kot lahka naloga, kajti puščica je bila izredno lahka in nikakor ni hotela leteti v želeni smeti. Puščica je bila namreč izdelana iz dveh vžigalic med katerima je bila prilepljena igla. Na zadku puščice pa so bila pritrjena lahka papirnata krilca.
Končno je prvim uspelo zadeti. Poskušajoča vrsta je bila še vedno dolga, zato smo se kasneje premaknili bližje balonom. Končno smo vsi prišli do svojih daril.
Upamo, da nas Miklavž naslednje leto znova obišče do takrat pa bomo obujali spomine, ki so zabeleženi v naslednji galeriji.
 

Fotogalerija
20 slik
Božično - novoletni motiv na svečniku
Adventni venček
Pridno rišemo
Zatopljeni z risanjem
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.