Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Pozdrav z Golice

Marija Božeglav - Vztajna bobrovka 31.05.2010
V nedeljo, 30.5.2010, so Jeseničani že devetič pripravili pohod na Golico za nas, pa tudi za odrasle skavte Alpe Adria. Kljub nepredvidljivemu vremenu, smo se nekateri odzvali, tudi hrvaški skavti in Paolo iz Italije.
Pozdrav vsem skavtom Pozdrav vsem skavtom (Avtor: neznan)

Kaj se je dogajalo?

Dan smo pričeli s sveto mašo v jeseniški župnijski cerkvi. Potem smo se odpeljali skupaj do Planine pod Golico, od koder smo pričeli svoj pohod. Nekaj junakov je osvojilo vrh, nekateri pa smo ustvarjali vzdušje v koči. Ne boste verjeli, v koči so Štajerci poskrbeli za živo glasbo, tako da tudi plesa ni manjkalo.

Skavti iz Lenarta, harmonikar vas pozna, mogoče poznate tudi vi njega? Kar pocukajte ga kdaj za rokav, zna poskrbeti za vzdušje.

Po prihodu v dolino, so nas domačini peljali še na dom Cena Razingerja (Planina 57a), ki izdeluje različne izdelke iz lesa (kažipoti na Golici so njegovo delo), ustvarja pa tudi maketo hribov pred svojo hišo. V Božičnem času pa stojijo pred njegovo hišo jaslice v naravni velikosti. Če boste kdaj hodili okrog Golice, zavijte še pod cerkev na Planini in si poglejte to zanimivost.

Želim čestitati Jeseničanom za njihov zelo živ skavtski duh, ki z veseljem zre v prihodnost in se zmore zmeniti z onimi zgoraj, da vreme gor drži, povabiti skavte iz drugih dežel, čeprav ne znajo jezika in hkrati izbrati datum, ko pridejo gor še veseli Štajerci s harmoniko, rogom in trobento. Deveti pohod na Golico je bil uspeh. Vsi smo od tam odšli bolj živi, bolj skavtski in tisti, ki se nismo še nikoli videli, se zdaj poznamo in vemo, da se bomo še večkrat srečali.

Za konec pa še lepe pozdrave za vse vas. Tam zgoraj smo se spomnili na vse skavte in vas kar takoj povabimo na deseti pohod drugo leto, ki bo po Janezovih besedah drugačen, saj bo jubilejni. Kar rezervirajte si en vikend v juniju drugo leto.

Da je bilo vzdušje res dobro, se lahko sami prepričate z ogledom tega videa.

Trenutke, ujete v fotografije, pa si lahko pogledate tukaj.

Fotogalerija
2 sliki
Pozdrav vsem skavtom
Golica

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.