Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

10. jubilejni pohod na Golico (foto, video)

4
Miro Pivar - Plesoči Gams 01.06.2011
V nedeljo, 29. maja smo se odrasli katoliški skavtinje in skavti zbrali v Jesenicah, da počastimo 10. pohod na Golico. Zanimivo, da ssploh nismo šli na Golico.
tri peresna deteljica tri peresna deteljica (Avtor: Miro Pivar)

Jeseniške grče so se izjemno potrudili ob jubilejnem pohodu, pripomoglo pa je tudi prekrasno vreme, da je pohod uspel. Že pred osmo zjutraj se nas je zbralo na Jesenicah 68 odraslih skavtov ter otrok. Prišli so tudi odrasli skavti iz Italije in Hrvaške. Snidenje starih prijateljev je bilo prisrčno.

Počasi s popotno palico in Božjo pomočjo

Pot nas je s parkirišča vodila nad hišami Jesenic po pobočju proti Španovemu vrhu. Skoraj sedemsto metrov višinske razlike in štiri ure hoje je kar prehitro minilo. Pot nas je vodila ob strugi potoka, enkrat smo morali celo malo poplezati čez kline, zatem se povzpeti po brvi na drugo stran. Senca, ki so nam jo nudila drevesa, je prišla še kako prav. Hodili smo po cvetočih travnikih, med čredo krav in hitro smo bili na vrhu.

Maša na Španovem vrhu

Z smeri koče v dolini se je pojavila mala postava z velikim nahrbtnikom, ki je hitela proti vrhu. Ko se je približala, smo takoj ugotovili, da se nam bliža g. župnik Franci Urbanija. Pozdravov in stiskov rok ni hotelo biti konca. Pevci so medtem vadili pesmi za sveto mašo, ki je sledila in jo je daroval g. župnik Franci Urbanija.

Nabirko smo namenili za poplačilo strehe na Marijini kapelici na Kredarici, ki je bila deležna obnove.

Presenečenje na vrhu

Janica Hrastnik je dobila priznanje in našitek za končanje skavtske akademije, naš Zamišljeni Volk - Tone Lesnik - je praznoval pa je ravno ta dan 65. let življenja. Seveda nismo pozabili nanj, čeravno je on mislil drugače. Presenetili smo ga z torto, ki jo je zanj spekel Toni Rozman z BOKSS Celje 2, Simona pa mu je podarila v imenu vseh skavtov lično darilo. Čestitk ni manjkalo.

Spust proti koči

Po travnatem pobočju, med mnogoterimi rožami in narcisami smo se spustili do smučarske koče na Črnem vrhu, kjer nas je čakal okusen ričert, ki sta ga pripravila zakonca - oskrbnika doma. Dva lonca ričerta sta kar hitro pošla.

Slavljenec Tone je razrezal torto in vsak je dobil košček. Sledile so družabne igre, po podelitvi nagrad pa smo se počasi odpravili proti dolini, kjer smo v krogu podoživeli prelep dan. Od Jeseniških grč smo izvedeli, da je okusen ričert častila občina Jesenice. Se zahvaljujemo iz vsega srca.

Zahvala Jeseničanom za ta dan, da smo se spet v tako velikem številu srečali in pogovorili stari prijatelji.

Še več fotografij.

Fotogalerija
50 slik
tri peresna deteljica
zbiranje
smo že na poti
prečenje potoka
+47

Komentarji (4)

Za komentiranje se prosim prijavi.