Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Podarimo si mir

Judita Kač, Preudarna volkulja 15.11.2011
Mir, zunanji in notranji, je tako zaželena in potrebna dobrina in vrednota v današnjem času. Ne moremo si ga nasilno vzeti, lahko ga le podarimo sebi in drugim. To smo skušali storiti odrasle skavtinje in skavti bratovščine Celjske zverinice pretekli konec tedna na jesenovanju v Reki nad Laškim.
pomnik vernosti (Avtor: Judita Kač)

Zunanji mir nam je podarilo idilično okolje 'hiše pričakovanj – nekdanje zidanice', katero oddaja družina Hrastnik miru in osebne poglobitve željnim obiskovalcem. V dvodnevno druženje smo povezali razmišljanja o dobroti, ki jo je dejavno uresničeval sveti Martin in o odpuščanju, ki je tako potrebno za dosego notranjega miru vsakega posameznika in nas odpira k bližnjemu.

Delili smo veselje ob mizi z malo neobičajnim martinovanjem, razgibali svoje ude s pohodom po čudovitih, jesensko obarvanih gričkih, izdelovali različne predmete za srečelov župnijske Karitas ter praznovali rojstni dan in god naše članice.

Pri svetih mašah v kapeli zidanice in v podružnični cerkvi v Tremerjah pa smo bili povezani tudi v zahvalni in slavilni molitvi k našemu Stvarniku, ki nam edini lahko podari mir in dobro, če si za to prizadevamo tudi sami.

Fotogalerija
20 slik
pomnik vernosti
zidanica v razpadanju
jesen v gozdu
pogovor ob kavi
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.