Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Pod Marijinim plaščem

2
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 19.02.2013
Poleg 82 oseb, ki se gnetejo pod plaščem Marije Zavetnice je ta svetnica pod svoje zavetje, sprejela še odrasle skavte iz štepanjske bratovščine, ki so na pustni vikend zimovali na Ptujski Gori.
Bratovščina pod Marijinim plaščem (Avtor: Matjaž Maležič)

Janški Vrh, Romarska hiša

Prešernov dan je bil namenjen orientacijskemu pohodu na Janški Vrh. Pri tem smo uporabili nekaj geolovskih prijemov in našli dva skrita zaklada. Tretji na samem Janškem Vrhu je ostal neodkrit. Očitno je zelo dobro skrit v zavetju snežne odeje. Sneg pa ni bil ovira, da smo na samem vrhu za kosilo pekli hrenovke. Po vrnitvi v Romarsko hišo smo izdelovali srčke za skritega prijatelja. To je bila igrica, ki nas je spremljala vse tri dni našega zimovanja. Zvečer smo v kvizu utrjevali naše skavtsko znanje, no tudi brez vozlanja ni šlo.

Sobotno dopoldne je bilo namenjeno spoznavanju Ptujske Gore. Najprej smo si ogledali multivizijo, nakar nam je p. Janez Šamperl natančno razložil vse znamenitosti bazilike. Popoldne smo načrtovani Fašenk v Markovcih zamenjali za kuharske recepte in multi geozaklad. Že dopoldne se nam je pridružil br. Stane, ki je zvečer daroval sveto mašo v kapeli nekdanjega obrambnega stolpa. Petje pri tej maši smo izkoristili kot vajo za nedeljsko »taglavno« mašo.

Krst, modna revija, petje

Končno se je ponudila priložnost, da naša Magda dobi skavtsko ime. Predhodno jo je čakala zahtevna naloga, saj je morala iz koncev vrvi, ki jih sicer uporabljamo za učenje vozlov, splesti del šala in to z uporabo posebnih, čisto naravnih pletilk. S svojo vztrajnostjo si je izbrala tej vrlini primerno ime Vztrajna medvedka.

O pustni modni reviji ne bom dolgovezil raje si oglejte galerijo fotografij (link), ki bodo povedale več kot moje besede. Raje bom napisal, da je bil p. Janez z našim  petjem pri nedeljski maši tako navdušen, da ja na dan prišel z idejo, da naslednje leto sodelujemo na Marijafestu.

Polni lepih vtisov smo se poslovili od Marije Zavetnice na Ptujski Gori in se odpravili domov. Na poti ni šlo čisto gladko, saj so nas zaustavile cestne ovire v obliki kurentov in oračev.

Fotogalerija
32 slik
Krog pred baziliko na Ptujski Gori
Gremo na orientacijo
Najden geozaklad
Orientacija
+29

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.