Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Naši prijatelji z Golovca so taborili

Darko-Srčni krt 23.07.2008
Zaradi vse večjega navdušenja naših prijateljev z Golovca nad skavtskim življenjem, so se v zavodu CVD Golovec odločili, da bodo v letošnjem poletju organizirali na bivalni enoti 2 taborjenje za svoje varovance. In res, tabor je potekal od 9. do 11.julija 2008. Da je bilo vzdušje čim bolj pristno, so povabili v goste tudi nas odrasle skavte iz bratovščine Celjskih zverinic.
Čeprav je bilo kratko, je bilo veselo in zanimivo. Čeprav je bilo kratko, je bilo veselo in zanimivo. (Avtor: Darko-Srčni krt)
Čeprav je to že čas počitnic in letnih dopustov, smo se vseeno odzvali njihovemu povabilu. Sicer ne v tolikšnem številu kot običajno, pa vendar smo Majda, Gelca, Mitja, Iztok, Mojca in moja malenkost ter seveda Toni-Spretni čuk iz bratovščine Danijelovih sov bili dovolj za prijetno skavtsko druženje.

Ker so organizatorji imeli premalo šotorov, smo jih jim nekaj posodili in ob enem pomagali postaviti tabor. Varovanci so nam z veseljem pomagali in se ob enem učili postavljati šotore. Imeli smo krajši orientacijski pohod. Štart in cilj sta bila kar na enoti 2, ostali kontrolni točki pa sta bili na bivalni enoti 1 in na glavni enoti. Na kontrolnih točkah smo imeli tudi dodatne naloge, ki pa niso bile preveč težke. Pohodniki smo štartali v dveh skupinah, na cilj pa smo se vrnili kar v eni združeni ekipi. Pri nalogah smo si celo med seboj pomagali, naša nabrita Majda iz prve skupine še celo preveč. Našo skupino je prišla "prijateljsko" zavajat, da ima hiša na enoti 1 samo 17 oken. Vseeno smo natačno prešteli vsa okna in ugotovili, da se je naša Majda "grozno" uštela kar za dve okni. Na glavni enoti smo ugotavljali katere vrste dreves rastejo v njihovem parku. Ugotovili smo, da jih je toliko, da jih vseh niti ne poznamo. Na poti proti opuščenemu skalnjaku smo morali najti predmete, ki v naravo nikakor ne sodijo. Čeprav so bili kar dobro skriti, smo jih našli vseh pet. Kot sem že omenil, ker smo prišli na cilj skupaj, in ker smo bili pri nalogah izenačeni, je "resna in stroga" komisija ugotovila, da smo pravzaprav vsi zmagovalci. In kakšna je bila nagrada? Basanje s hamburgerji!!!
Med tem , ko smo bili mi na pohodu, so ostali, ki se ga niso udeležili, imeli delavnice. Risali so na kamne in izdelali zelo lepo zastavo tega tabora.

Po obilni malici smo pripravili manjši taborni ogenj, v katerem smo pekli krompir. Da čakanje na pečen krompir ni bilo predolgo, smo dolgčas preganjali z igrami in petjem. Še posebej je bilo veselo, ko je Iztok raztegnil svoj meh. Toni-Spretni čuk je dogajanje ob ognju popestril še s prikazom izdelovanja piščali. Kar nekaj naših prijateljev z Golovca se je prizkusilo v izdelovanju le teh in bili so uspešni. Skorajada na vse piščali se je dalo zapiskati.

Za eno noč so se skavti iz naše podskupine Divjih risov in še nekaj njihovih sostanovalcev z Golovca odločili, da prespijo v šotorih. Pod budnim očesom svoje vodje enote ga. Natalije so si v šotorih na mehko postlali, in ko je padla noč, so prav sladko zaspali. V šotore se jim je pridružila nenavadna gostja, njihova nadvse prikupna psička Ajša. Namesto v svoji pasji uti je spala kar zraven njih v enem od šotorov. Naslednje jutro ob pol šestih jim je naša Mojca priredila pravo skavtsko budnico. Kljub zaspanosti so je bili veseli, zato so jo pogostili še z jutranjo kavico.

Kakor vse "luštne" stvari na tem svetu, je tudi ta tabor prehitro minil, za naše navdušene prijatelje z Golovca pa še posebej. Čeprav je s prestavitvijo tabora za dva dni zaradi slabega vremena na začetku tedna prišlo do manjših organizacijskih težav, se je na koncu tabor dobro iztekel. Varovanci so bili navdušeni, mi skavti pa zadovoljni in veseli, da smo jim polepšali ta dva dneva. Od navdušenja že sprašujejo, kdaj bo naslednji tabor.

Fotogalerija
20 slik
Čeprav je bilo kratko, je bilo veselo in zanimivo.
Čeprav je bilo kratko, je bilo veselo in zanimivo.
Čeprav je bilo kratko, je bilo veselo in zanimivo.
Čeprav je bilo kratko, je bilo veselo in zanimivo.
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.