Zažiga

25 Zažgi

Prenesi v

Naredili smo butaro

Pivar Miro- Plesoči gams 29.03.2007
Domžalski odrasli skavti vsako leto naredimo 12 do 14 metrsko butaro, katera krasi kapelico na Goričici, malo pod cerkvijo Marije Vnebovzete.
SONČNI ZAHOD SONČNI ZAHOD (Avtor: PIVAR MIRO)
V nedeljo smo nabirali bršljan po končanem križevem potu na Sveti Trojici. Ni se nam bilo treba vzpenjati na drevesa, kot vsako leto, saj je nedavni sneg zrušil drevo, ki je kapituliralo pot tem zimzelenim parazitom, moker in težek sneg pa je še padcu pomagal in velikan je omagal. Tako smo samo osmukali zelene vejice ter jih pospravili v velike vreče.

Danes,v sredo popoldne smo se zbrali na dvorišču pri našima odraslima skavtoma. Narezali smo bršljan,pripravili smrekovo deblo za osnovo, leskove, oljčne in brinove veje smo dali na vrh, zatem pa so si sledile plasti bršljana in vresja, dokler se kaka dva metra pred koncem debla nismo ustavili. Z vrbovimi,že olistanimi vejami, smo še spletli krono in sedaj butara, dolga 12 metrov čaka na sobotno nošnjo do cerkve, kjer jo bomo postavili zraven kapelice.

Ravno je sonce začelo zahajati za Rašico, ko smo se okrepčali s flancati in okusnim vročim čajem. V soboto pa bo potrebno navezati še raznobarvne trakove iz krep papirja, da bo butara bolj bogato okrašena dočakala Cvetno nedeljo.
Fotogalerija
13 slik
SONČNI ZAHOD
NEKAJ NAS JE ŠE OSTALO
GLAVNA VEZALKA
PLETENJE  VRBOVE KRONE
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.