Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Mednarodna izmenjava tokrat v Avstriji (FOTO, VIDEO)

Manja Rozman 18.12.2011
V Svetem Juriju ob Dolgem jezeru v Avstriji so se letos že desetič srečali odrasli skavti iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije, da bi si izmenjali plamen Luči miru iz Betlehema. Praktično in simbolično.
(Avtor: Matjaž Maležič)

Letos so ta skupni dogodek organizirali odrasli skavti iz Avstrije. Zbralo se nas preko 300 odraslih skavtov. Iz Slovenije sta prišla dva avtobusa, iz ljubljanske in celjske smeri.

V Avstriji sta nas pričakala v lepem samostanu dober zajtrk ki so nam ga pripravili domači skavti. Sledil je uvodni krog, kjer sta nas pozdravila koordinator v gibanju Alpe-Jadran Georg Strafella in domači župan. Po uvodnem programu smo se napotili v cerkev, kjer je mašo daroval škof Alojz Schwarz.

Med mašo smo si izmenjali Luč miru iz Betlehema. Plamen se je širil med nami, dokler ni dosegel slehernega izmed nas. Širila pa se je tudi njegova toplota in napolnila naše duše.

Maša se je končala, lučke so bile prižgane, mi se pa kar nismo mogli posloviti od cerkve. Ampak čas je tekel naprej, domačini so nas povabili na kosilo, sledil je zaključni krog in besede slovesa. Pa tudi obljuba da se drugo leto spet snidemo.

Celotna galerija fotografij

Video: Miro Pivar

Fotogalerija
35 slik
+32

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.