Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Luč miru v skupnosti odraslih skavtov Alpe - Jadran

Aleš Čerin 21.12.2005
Italijanski, avstrijski in slovenski odrasli skavti in skavtinje gradimo skupnost miru. Vsako leto. Letos so se nam pridružili tudi prijatelji iz Hrvaške.
Vsako leto nas mali plamen ogreje in prinese mir Vsako leto nas mali plamen ogreje in prinese mir (Avtor: Matjaž Maležič in Aleš Čerin)
Leta 2002, ko je bil moto akcije Luč miru iz Betlehema "Dar sosedu", smo se v ZBOKSS odločili, da podarimo ta simboličen dar miru našim sosedom preko meja - v skavtski skupnosti Alpe Jadran. Ta dogodek je postal tradicionalen.

V nedeljo semo se zbrali v zgodovinskem Ogleju v Italiji od koder se je pred davnimi stoletji začela širiti krščanska vera tudi v naše kraje. Zbralo se nas je okoli 350 odraslih skavtinj in skavtov (z nami so bili tudi otroci). Med slovesno sveto mašo smo si simbolično podelili Luč miru.

Po tem pomenljivem dogodku, so nam prijatelji iz Italije predstavili projekt, ki so ga poimenovali "Poti bratstva". Predlagajo, da bi skupaj v naši soseščini (severna Italija, Slovenija, Južna Avstrija, Hrvaška) raziskali naše skupne korenine, ki jih simbolizira razvoj krščanske vere v teh krajih prav iz Ogleja. Ta projekt je zasnovan tako, da bi v letu 2007 izvedli skupni potovalni tabor po poteh naših prednikov.

Letos sta se nam pridružila tudi dva odrasla skavta iz Hrvaške (iz daljne Jarmine blizu Vukovarja), kjer sicer še nimajo organiziranega odraslega skavtstva. Morda pa smo tokrat zasejali seme...

Aleš Čerin
Fotogalerija
10 slik
Vsako leto nas mali plamen ogreje in prinese mir
Podelitev Luči miru iz Betlehema v Ogleju v Italiji
Podelitev Luči miru iz Betlehema v Ogleju v Italiji
Podelitev Luči miru iz Betlehema v Ogleju v Italiji
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.