Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Luč miru je zasvetila tudi na Ljubelju

Ester 02.01.2013
Odrasli skavti so na Ljubelju izročili Luč miru iz Betlehema skavtom iz Celovca.
(Avtor: ANDREJ KAJFEŽ)

Res je. Tudi letos je Luč miru iz Betlehema zasvetila na Ljubelju, tokrat na naši, slovenski strani.

Bratovščina odraslih katoliških skavtov iz Jesenic – Jeseniške grče - že nekaj let organizira skupaj s skavti iz Celovca in okolice  izmenjavo Luči na Ljubelju, eno leto na slovenski strani in drugo leto na avstrijski strani. Pridružimo se še skavti iz drugih bratovščin, pridruži se nam še duhovnik iz ene ali druge strani – letos je bil z nami g. David iz Tržiča -  in vedno nastane nekaj lepega: srečanje med prijatelji, srečanje med skavti, srečanje ob Božji besedi in srečanje ob Luči miru. Srečanje z ROKO V ROKI.

Tako je bilo tudi letos. Poslušali smo Tadejin uvod in poslanico LMB, Božjo besedo, zmolili Očenaš vsak v svojem jeziku,  poslušali prošnje, g. David je blagoslovil Luč in avstrijski skavti so ob naši Luči prižgali svoje Luči.

Sledilo je prijazno druženje ob toplem čaju in pecivu, obdaritev in izmenjava voščil. Silno nas je presenetilo in do solz ganilo darilo avstrijskih skavtov za naše poplavljence, izročili so nam denarni prispevek za dobrodelni namen ob naši Luči miru.

Pa še nismo šli narazen, kar nekaj nas je držalo skupaj, stali smo tam z roko v roki in bilo nam je lepo. V hladen večer so odmevale naše in avstrijske pesmi,  voščila in lepe želje in srečanje smo zaključili z Angelčkom. Bog daj, da bi se drugo leto spet lahko srečali z roko v roki in z lučjo v srcu na avstrijski strani.

Fotogalerija
4 slike

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.