Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Ljubezen nikoli ne mine

Katja Anžič, načelnica ZBOKSS 22.08.2008
30 odraslih skavtov in njihovih prijateljev, zbranih iz bratovščin Celje, Cerkno, Fužine, Grosuplje, Jesenice, Kranj, Postojna in Štepanja vas, je v dneh od 16. do 20. avgusta poromalo v Assisi. Pod duhovnim vodstvom bratov kapucinov, br. Primoža, generalnega duhovnega asistenta, br. Klemna in br. Jožkota, smo odkrivali, kako močno nas sv. Frančišek s svojo preprostostjo ter povezanostjo z Bogom in stvarstvom, nagovarja tudi v današnjem času.
Assisi 2008 Assisi 2008 (Avtor: (c) by ZBOKSS)
Po zgledu sv. Frančiška in sv. Klare smo tudi mi bivanje v svetih krajih oblikovali tako, da smo živeli zelo preprosto. Podobno kot na naših skavtskih taborih, smo si med seboj podeljevali izkušnjo služenja. Po skupinah smo pripravljali molitve, oblikovali sv. maše, kuhali, skrbeli za čistočo in prenočevali na skupnih ležiščih, kar nas je povezalo v eno družino.

Iz razpoloženja in besed vseh udeležencev je bilo očitno, da so Jezusove besede sv. Frančišku: "Popravi mojo cerkev", v nas obrodile sadove in da so bile to tudi prave duhovne vaje. Posebej globoko se nas je dotaknilo petje po asiških ulicah in večerna molitev v cerkvi Marije Angelske v Porcijunkuli.

Veselje in sreča, ki sta nas prežarjala ves čas romanja, sta zagotovilo, da bomo Frančiškovo duhovnost in z njo povezan skavtski duh, širili v okolje, kjer živimo.

Več o vtisih na strani: http://zbokss.wikispaces.com/Assisi+2008
Fotogalerija
29 slik
Assisi 2008
Assisi 2008
Assisi 2008
Assisi 2008
+26

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.