Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Leto družine - projekt Žlahta

Katja Anžič, načelnica ZBOKSS 16.12.2007
"Ko skavtstvo požlahtniš, si žlahto pridobiš!" je moto projekta, ki smo ga poimenovali Žlahta. Naša žlahta, ni "strgana plahta"!
Igra Igra (Avtor: Matjaž Maležič)
"Ali nam ne pravi 4. skavtski zakon, da je skavt/skavtinja vsem skavtom in skavtinjam brat/sestra?" Skavtstvo tako ustvarja eno veliko družino.

"Kolikokrat smo že doživeli na naših srečanjih, da so nas rutke okoli vrtu naredile domače, ko se nam ni bilo med seboj težko tikati, ko smo bili veseli drug drugega."

"Trudimo se, da bi odraslo skavtstvo naredili takšno, da bi vanj vključili tudi otroke, torej da bi bilo za cele naše družine."
Zaradi dobrih dosedanjih izkušenj lahko odrasli skavti kaj povemo o družini tudi drugim.

Izvršni odbor ZBOKSS je oblikoval nekaj pobud, kako bi to družinsko razsežnost še bolj poglobili v tem letu:

-Duhovne misli: Na srečanjih bratovščin naj bodo vaše duhovne misli uglašene na temo družine. Vsak mesec bo ena objavljena na tej strani.

-Duhovne vaje: 18. do 20. januar 2008 v Kančevcih. Zajemali bomo iz družinskega življenja.

-Obiski bratovščin: Da bo družinski duh zavel tudi med bratovščinami, naj vsaka bratovščina v tem skavtskem letu obišče vsaj eno bratovščino.

-Medsebojni obiski: Spodbujamo domačnost med odraslimi skavti in skavtinjami z medsebojnimi obiski. Na začetku skavtskega leta boste dobili poseben kartonček s seznamom vseh bratovščin.

Iščemo junake, ki bodo v tem skavtskem letu v vsaki bratovščini obiskali vsaj po enega skavta / skavtinjo na domu.

Skavt/skavtinja, ki ga/jo obiščeš na domu, ti tvoj obisk potrdi s svojim podpisom v odgovarjajoče okence, na kartončku. Vsakdo ima pravico deliti podpise samo na svojem domu. Če ta isti skavt/skavtinja želi tvoj podpis, naj ga pride iskat k tebi domov!

Po obisku poročaj na Blog-Družina http://druzina.blog.skavt.net/. Piši kratko, zanimivo in privlačno.

V naša življenja in življenja naših bratovščin vnesimo čimveč skavtskega duha in naj nam letošnje aktivnosti pri tem pomagajo.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.