Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

LMB v Domžalah

Miro Pivar, Plesoči gams 19.12.2011
Veličastna sveta maša, prihod LMB v cerkev, po sveti maši pa pohod po Domžalah do ploščadi pred Vele, kjer smo ob kulturnem programu in ob pesmih zbora Amen podelili LMB med občane. Luč smo odnesli tudi na policijo.
(Avtor: Matjaž Maležič)

Malo po pol šestih zvečer smo se pred domžlsko cerkvijo Marije Vnebovzete zbrali mladi in odrasli skavti. Iz rok nosilk Ane in Aide smo s ponosom sprejeli Plamen v svoje roke.

Ob pesmi smo prinesli LMB v cerkev, kjer smo po  prebrani poslanici prižgali svečke na adventnem venčku. Lepo sodelovanje in pesmi so sveto mašo naredile veličastno, da je bilo veselje prisostvovati Božji besedi.

Z nosilci smo plamen odnesli do slab kilometer oddaljenega prireditvenega prostora pred blagovnico Vele. Pot nas je vodila  po okrašenih mestnih ulicah, kar je dajalo dogodku še poseben čar. Pred ploščadjo nas je že pričakala množica skavtov in občanov. Odrasli skavti so skuhali okusen čaj.

Med  programom je dve pesmi zapel mladinski pevski zbor Amen iz Domžal. Po programu smo podelili plamen med vse prisotne. En del pa nas je med tem plamen odneslo do bližnje policijske postaje, kjer so jo dežurni lepo sprejeli.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.