Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Krompirjeva akcija Grosupeljskih skavtov

1
Kristina Lampret 08.08.2013
Mladi in ta stari skavti iz Grosuplja imamo veliko podpornikov. Eden od njih je Dare, ki je pred kratkim prestal težko operacijo. Pa smo mu skavti pobrali krompir.
(Avtor: )

Mladi in »ta stari« skavti grosupeljske bratovščine imamo kar nekaj podpornikov, ki podpirajo našo skavtsko dejavnost. Včasih nam podarijo ob odhodu na tabor kakšne poljske pridelke ali nam omogočijo uporabo njihovega travnika za skavtske obljube ali kakšno drugo dejavnost, nam ob kakšnem dežju ponudijo streho ... 

Tudi Dare je eden izmed takih podpornikov. Na svoji kmetiji se poleg prašičereje in živinoreje ukvarja tudi s pridelavo krompirja. Ker je Dare, sicer rodni brat našega skavtskega brata Toneta, moral pred dvema mesecema in pol zaradi zdravstvenih težav s srcem na težko operacijo, smo se v grosupeljski bratovščini odraslih skavtov odločili, da mu priskočimo na pomoč pri pobiranju krompirja.

V  akciji pobiranja krompirja s kombajnom je sodelovalo 7 članov naše bratovščine, krompir pa so skupaj pobirali skoraj 70 ur. V to kvoto sedmih pomagačev pa niso všteti Daretovi domači: dva odrasla skavta in še dva bivša skavta. To ni kar tako, če povem, da je bilo zelo vroče (tudi 37 stopinj), pa da se je zelo kadilo, ker je bila zemlja suha in polna ostrih  kep  in smo bili ob koncu dneva vsi črni kot Obama, kot je ocenil Marjan, pa tudi kar precej utrujeni in pregreti.

Tako smo si tudi zaslužili krompir za tabor, pa tudi kakšen drug kmetijski pridelek, mogoče pa tudi kak priboljšek v obliki kakšne salamce ali klobasce. Hkrati imamo upanje, da bomo tudi v prihodnje lahko uporabili Daretov travnik za kakšno našo akcijo. Moram pa povedati, da smo bili vedno deležni dobrega kmečkega kosila mame Malke in prave kmečke malice na njivi, ki smo jo jedli kot včasih na »gajbicah« v senci kombajna in ne drevesa, ker jih na njivi pač ni.

Hvala Marini, Marjanu, Mojci, Olgi, Tončki, Ivanu in Rozi za pomoč pri pobiranju krompirja. Če ne bi bilo vaše pomoči, midva s Tonetom ne bi mogla na krajši dopust v Izolo, pa tudi ne na tabor v Lepeno, ki ga organiziramo v prihodnjih dneh.

Tudi drugim skavtom predlagam, da pogledajo malo okoli sebe in poskušajo ugotoviti, ali je kje kdo, ki potrebuje vašo pomoč, kajti pomoč v stiski je vedno stotero povrnjena. To je gotovo in to smo v teh vročih poletnih dneh v polnosti skusili tudi grosupeljski skavti. Brez skrbi, se splača.

Fotogalerija
12 slik
+9

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.