Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Kaj dogaja? Marsikaj!

Ester Srdarev 16.08.2006
Poletja je menda definitivno konec. Vreme je kislo in že rahlo diši po jeseni. Tudi mi gledamo DALEČ NAPREJ in načrtujemo veliko zanimivih odrasloskavtskih aktivnosti. Mar res? Res. Torej dogaja? Dogaja in to intenzivno. Lepo po vrsti torej:

* Sobota, 19.08.2006: Srečanje treh dežel in srečanje odraslih skavtov na sv.Višarjih. Dobimo se ob 7. uri zjutraj v Zemlinu in gremo peš gor do cerkve, kjer bo ob 10:30 sveta maša. Če bo čas, bomo obiskali še Kamnitega lovca.

* Nedelja, 03.09.2006: Postojnska bratovščina nas vabi na Nanos. V cerkvi sv.Hieronima bomo pri sveti maši, potem pa gremo pogledat še na vrh. Zaključni krog bomo naredili v Dilcah pri Petru in Mariji.

* Od 07. do 09.09.2006 gremo v Italijo na potovalni tabor. Bratovščini iz mest Schio in Dueville nas vabita na goro Monte Novegno. Spoznavali bomo kraje in ljudi in šli po sledeh davne preteklosti. To zna biti res zelo lepo!


* Kdor ne bo šel v Italijo, gre lahko na Triglav. Soboto in nedeljo, 09. in 10. 09.2006 si rezervirajte za vzpon na Triglav. Polž vabi tudi skavte iz Italije in Avstrije. Vabilo z vsemi podrobnostmi ste že prejeli.

* Gremo hodit po žerjavici? Seveda gremo. Od 16. do 17.09.2006 gremo v Avstrijo na grad Limberg. Tam se pripravlja praznovanje okrogle obletnice skavtov iz bratovščine St. Georg iz Graza in seveda hoja po žerjavici. Z bosimi nogami, da ne bo pomote. Ste se že prijavili?

* Konec septembra, 30.09.2006, nas vabijo Štepanjci. Praznovali bodo svojih 10 let n hkrati bo to tudi srečanje za začetek novega skavtskega leta. Štepanjci, čakamo vaše uradno vabilo!

* 15.10. 2006 gremo v Trst. Tržačani nas vabijo na svoje praznovanje. Vabilo bom prevedla in ga poslala. Giorgio, vodja bratovščine, je napisal: ČAKAMO VAS! Učijo se slovensko in vsakokrat, ko se srečamo, znajo več. Bravo Tržačani!

* November: daleč, daleč na jugu Italije, v Kalabriji bo MED – mednarodno srečanje oz. mednarodna konferenca odraslih skavtov, ki živijo v deželah ob Mediteranu. Prijave še sprejemajo, če koga zanima, se lahko še prijavi.

* December. Kako hitro bo tukaj. Soboto, 23.12.2006 si že zdaj rezervirajte za Stično. Srečali se bomo, da si izmenjamo Luč miru in da si zaželimo lepe praznike, polne miru in luči. Priprave že tečejo.

Če še kdo ve za kakšno aktivnost, naj sporoči. Obvestili bomo »odrasloskavtsko javnost« in se srečali. Vedno je lepo, ko se srečajo prijatelji!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.