Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

K Mariji na Kurešček v zahvalo in priprošnjo

Fužinski odrasli skavti 03.09.2008
Skavti iz fužinske bratovščine smo se včeraj, v nedeljo 31.08. popoldne odpeljali k Mariji Kraljici miru na Kurešček. Zakaj? V zahvalo za čudovito skavtsko poletje in v priprošnjo za novo skavtsko leto.
Kurešček Kurešček (Avtor: arhiv Kurešček)
Da, zares smo poromali v zahvalo za vse lepo, zanimivo in pomembno, kar se nam je zgodilo v preteklem skavtskem letu. Poromali smo tudi, da bi se Mariji priporočili za novo skavtsko leto, za našo bratovščino, za odrasle skavte, za vse skavte, za našo župnijo, za naše družine in za otroke, ki začenjajo novo šolsko leto.

Nismo bili sami. Iz cerkve se je slišala molitev in cerkev je bila premajhna za vse obiskovalce, parkirišče je bilo polno avtomobilov in avtobusov, hrib za cerkvijo pa se je hitro polnil in napolnil do zadnjega kotička. Zbirale so se tudi narodne noše, prihajali duhovniki od vsepovsod in pete litanije Matere Božje so zadonele pod nebo.
Že ves dan je bilo na Kureščku češčenje. Začelo se je že ob 8.uri zjutraj, saj je 31.08. praznik Marije Kraljice miru in obletnica posvetitve obnovljene cerkve. Ob 4h popoldne se je začela glavna slovesnost na prostem, ki jo je ob somaševanju velikega števila duhovnikov vodil koprski škof Jurij.
Svoj nagovor je začel z besedami iz Ps.1, ki govori o drevesih :
»Blagor človeku, ki se veseli v Gospodovi postavi in premišljuje njegovo postavo podnevi in ponoči. Tak je kakor drevo, zasajeno ob potokih voda, ki daje svoj sad ob svojem času in njegovo listje ne ovene; vse, kar dela, uspeva.«

Povabil je vse, tudi nas skavte, naj bomo kot drevesa: pokončni v svoji drži, polni veselja in miru, z vejami, ki se širijo na vse strani in polni sadov, po katerih nas bodo spoznali in prepoznali. Zelo dobra popotnica za novo skavtsko leto! Upamo, da bo zares tako!

Sveta maša nas je povezala v veliko družino in še sonce nam je bilo naklonjeno. Skrivalo se je za oblaki in naredilo popoldne primerno sveže. In po maši: skavtski krog sredi travnika in odločitev, da se nekje usedemo in dogovorimo, kam nas vodijo naše poti v septembru in kdaj se dobimo na prvem rednem srečanju, da začnemo ... tudi z Božjo pomočjo in pod varstvom Kraljice miru iz Kureščka.
Fotogalerija
5 slik
Kurešček
Kurešček
Kurešček
Kurešček
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.