Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Izmenjava luči miru med skavti Alpe Adria

Ester 02.01.2013
Odrasli skavti iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške smo si letos že enajstič po vrsti izmenjali plamen Luči miru iz Betlehema. Iz štirih plamenov, ki smo jih prinesli iz štirih držav, je zagorel en skupni plamen, ob katerem smo prižgali svoje svečke.
(Avtor: Willi Baumgartner, A.)

Letos so izmenjavo odlično organizirali hrvaški skavti iz Opatije, Reke in Poreča v sončnem Poreču. Zjutraj smo se zbrali v centu Poreča v prijetni restavraciji, kjer smo imeli skupni zajtrk. Potem je dolga četica 260 skavtov, z zastavami vseh štirih držav, s skavtski zastavami vseh štirih držav in skupno zastavo Alpe Adria scout krenila po poreških ulicah do čudovite Eufrazijeve bazilike.

Tam smo imeli zelo lepo štiri-jezično sv. mašo, ki jo je vodil namestnik mons. Dražena Kutleša, poreško-puljskega škofa, ob somaševanju še drugih duhovnikov, ob asistenci številnih ministrantov, ob petju in molitvah v vseh štirih jezikih, ob prošnjah in zahvalah, ob Luči miru, ki se je dotaknila naših src in nas znova povezala v veliko skavtsko družino prijateljev in v veliko družino bratov in sester v skavtstvu in veri.

Druženje, klepetanje, izmenjavo mnenj in planiranje novih skavtskih projektov smo nadaljevali na skupnem kosilu in v velikanskem krogu na sončnem travniku. In ko se je že počasi spuščal mrak, smo skupaj v štirih jezikih zapeli pesem danes je dan, ki ga dal je gospod. Da, bil je res dan, ki ga je naredil Gospod. Hvala ti za ta dan,  Gospod.

Fotogalerija
4 slike

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.