Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Iz korenin v sadove

Ivan Hudobivnik – Skrbni medved 10.07.2009
Navedeni naslov predstavlja delovno ime poletnega tabora, ki smo ga imeli štepanjski odrasli skavti(BOKSS LJ- Štepanja vas) prvi julijski vikend v Matkóvem kotu.
Postavljanje jambora Postavljanje jambora (Avtor: Nada Maležič - Mirna medvedka)
Ker se je obetalo slabo vreme, je odpadla predvidena pomoč – spravilo sena na Matkóvi kmetiji, zato smo tabor skrajšali za en dan.

Na poti je sicer lilo kot iz škafa, vendar je dež ponehaval in brez večjih padavin je nato vreme zdržalo ves čas tabora. Na tabornem prostoru smo hitro poprijeli za delo in postavili kuhinjo, taborni ogenj, jambor, vhod. Po večerji smo imeli ob tabornem ognju predstavitev kraja, zapeli nekaj pesmi in prebirali zgodbe iz knjige: Preproste zgodbe s solčavskih planin", ki jih je napisal Joža Vršnik (Robanov Joža).

Naslednji dan smo se po zajtrku in dvigu zastav povzpeli do znamenitega Matkóvega škafa. Po vrnitvi smo kosilo spekli kar v žerjavici. Lotili smo se še izdelave zemeljske kamnite peči v kateri smo spekli kruh. Pozno popoldne je v čudoviti naravni katedrali stvarstva sledila še sveta maša pri kateri je svoj skavtski krst doživel pater Stane in dobil ime Pojoči medved.

Zvečer ob tabornem ognju pa je bil še krst štirih naših članov. Prvi zakonski par je uspešno z zavezanimi nogami z bezgovim sokom postregel vsem udeležencem tabora. Na koncu tudi drug drugemu, a sta pri tem imela zavezane oči s skavtskima rutkama. Drugi zakonski par pa se je prelevil v Indijanca in z indijanskim plesom zaprositi za lepo vreme še naslednji dan.

Nedeljsko dopoldne smo nadaljevali igro Iskanje sadu. Že predhodno smo na plakat narisali korenine, deblo in veje. Korenine smo mi sami, deblo so skavtski zakoni, skavtske kreposti in skavtska obljuba. Potrebno je bilo dodati še sadove, ki jih predstavljajo naša dejanja, ki smo jih pripravljeni narediti za skavtstvo. Vsa ta dejanja smo poleg misli, ki smo jih namenili drug drugemu zapisali na listke, katere smo jih skrili na določenem področju. Naslednji del naloge je bil poiskati te sadove in misli. Sadove smo namestili na drevo.

Tabor smo zaključili z refleksijo in pri tem ugotovili, da so korenine našega drevesa zdrave in da je obrodilo obilen sad in upamo ter se bomo trudili, da bo tako tudi v bodoče.
Fotogalerija
20 slik
Postavljanje jambora
Kuhinja
Iz korenin v plodove
Poglejte nas
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.