Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Iskali Alpsko možino in druge rožce na Poreznu

5
Marija Božeglav - Vztrajna bobrovka 30.08.2010
V soboto 21.8.2010 so nam fušte (domač izraz za butaro – eno vejico lahko zlomiš, skupaj so pa nezlomljivi) iz Cerkna (BOKSS Cerkno) omogočile, da smo lahko občudovali alpsko možino v cvetenju v njenem domačem okolju na strmem pobočju Porezna.
Sedaj pa navzdol Sedaj pa navzdol (Avtor: Matjaž Maležič)

Alpska možina raste pri nas le na Poreznu in na Črni prsti. Med potjo smo srečali še mnoge cvetoče in necvetoče lepotice, ob strokovnih razlagah Matjaža Maležiča, pa tudi domačih poznavalcev rastlinja, smo odkrili marsikatero novost ali pa izvedeli, kako se katera rož´ca, s katero se že vse življenje srečujemo, imenuje.

Iz znancev je v enem dnevu nastala klapa, ki se bo z veseljem še kdaj srečala, izmenjala izkušnje, zgodbe, veselje… Taki trenutki so dragoceni, povezujejo nas in takrat še bolj vemo, zakaj smo skavti.

Po prijetnem druženju na vrhu Porezna in pri koči v lepem sončnem dnevu, smo se odpravili na gobarski pohod v dolino. Kamor pogledaš marela, jurčki se ti pa tudi kar na pot postavljajo. Veliko veselja za ljubljanske škrice in ljubitelje gob.

Zdaj pa nekaj sodelovanja z vaše strani, dragi bralci. Ko preberete do konca, zaprite oči in si zamislite večerjo: sveže nabrane gobe z jajčkom …

Pa še odprite naslednjo povezavo. Tu najdete Matjaževe slike. Veliko veselja ob občudovanju narave vam želim.

Fotogalerija
22 slik
Sedaj pa navzdol
Krog po maši
Pogovor
Svečnik  (Gentiana asclepiadea)
+19

Komentarji (5)

Za komentiranje se prosim prijavi.